Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 19 al 26 de gener.

fins al 26 de gener

Jordi Cuixart des de Lledoners

El Terracotta Museu de la Bisbal acull fins al 26 de gener l’exposició de ceràmica Jordi Cuixart. Des de Lledoners, una mostra de peces de ceràmica que el president d’Òmnium Cultural fa des de la presó. Consta d’una seixantena de peces que Cuixart ha fet i continua fent.

Lloc: Terracotta Museu, la Bisbal d’Empordà

dissabte, 25 de gener

Com inscriure’s al Consell

Cada dissabte es fa un taller per ajudar a resoldre dubtes i per ensenyar a inscriure’s al registre ciutadà del Consell per la República.

davant la Casa Comella, Vic

Lloc:

Horari: de 10 a 13 h

dijous, 23 de gener

La repressió ahir i avui

Òmnium Alt Penedès, el Comitè Llibertat de Vilafranca i la Comissió per la Memòria organitzen una taula rodona en què intervindran Tamara Carrasco, activista que va estar confinada a Viladecans; Joan Hierro, encausat per haver format part d’una mesa l’1 d’octubre; Joan Pinyol, escriptor que lluita per recuperar el cos del seu avi, enterrat al Valle de los Caídos, i Àngela Valls, neta de represaliats pel franquisme. Moderarà l’acte la periodista Mònica Hernàndez.

auditori del Vinseum, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Horari: 19.30 h

Fins al 25 de gener

El procés a punta de Bic

Exposició de dibuixos realistes de Jordi Magrià, conegut a les xarxes com a Bicman, sobre les figures clau del procés català. Hi presenta un conjunt de retrats, fets amb bolígraf, dels presos i els exiliats i il·lustracions sobre el procés polític català. Es tracta d’una reivindicació dels drets i les llibertats a través d’obres fetes amb el tradicional bolígraf, una tècnica que no permet errors i que exigeix una gran capacitat de concentració. La mostra es va inaugurar el 17 de gener i es podrà veure fins al 25 del mateix mes.

biblioteca municipal Ernest Lluch, Vilassar de Mar

Lloc:

Horari: consulteu els horaris de la biblioteca. Diumenges i festius tancat

Divendres, 24 de gener

‘Demà tindrem sort’, a la Bisbal

Presentació del llibre Demà tindrem sort, de Núria Martí, a càrrec de l’autora i del protagonista, Joan Pacheco, un nen a l’exili. També presentació del curtmetratge amb el director, Jack Gou.

biblioteca Lluïsa Duran, la Bisbal

Lloc:

Horari: 20 h

Dimecres, 22 de gener

Sistema judicial i separació de poders

Conversa debat Sistema judicial i separació de poders. Josep Pané, advocat, aclarirà dubtes sobre el funcionament de la justícia a Espanya i a Europa.

centre cívic Matas i Ramis, Barcelona

Lloc:

Horari: 19.30 h

Fins A l’1 de març

‘55 artistes (urnes per la llibertat)’

Exposició 55 artistes (urnes per la llibertat) és una mostra itinerant en què 55 artistes han recreat obres a partir de les urnes utilitzades en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració d’autors, artistes, dissenyadors, fotògrafs, traductors, empreses i tots els professionals que han posat els seus coneixements i el seu treball per tirar-lo endavant. L’exposició es va inaugurar el 17 de gener i es podrà veure fins a l’1 de març.

Lloc: Museu de l’Art de la Pell, Vic

dilluns, 20 de gener

Exposició a Brussel·les

Inauguració a la delegació del govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea a Brussel·les de l’exposició Les campanes d’ús civil a Catalunya: cap a la concepció moderna dels temps. Estarà a Brussel·les fins al 28 de febrer i després passarà a ser itinerant per diferents punts de Catalunya.

Dates: fins al 28 de febrer

Divendres, 24 de gener

Documental sobre l’1-O

Òmnium les Corts projectarà Avec un sourire, la revolution!, el primer documental sobre el l’1-O produït fora de Catalunya, d’Alexandre Chartrand.

Ateneu Popular de les Corts, Barcelona

Lloc:

Horari: 19.30 h

dissabte, 25 de gener

‘39, el primer Nadal a l’exili’

39 és un espectacle teatral que es presenta en format de lectura dramatitzada i espectacle convencional a parts iguals i que neix a partir del llibre El Nadal que no vam tornar a casa. 1939, el primer Nadal d’exili, edició a cura de Quim Torra i que aplega un recull de proses i poesies escrites l’any 1939 i publicades en diaris i revistes de fora de Catalunya. Amb textos de Francesc Trabal, Eugeni Xammar, Avel·lí Artís-Gener, Francesc Trabal, Pere Coromines, Agustí Bartra, Joan Oliver, Xavier Benguerel... Els beneficis recaptats aniran destinats a la Caixa de Solidaritat.

teatre centre cívic, Santa Agnès de Malanyanes

Lloc:

Horari: 20 h

dijous, 23 de gener

Col·loqui amb Romero de Tejada

Les enquestes i les opinions que assenyalen que no hi ha una majoria independentista a Catalunya seran analitzades i desmentides durant la conferència col·loqui que oferirà Romero de Tejada, llicenciat en ciències polítiques i sociologia.

castell, Pallejà

Lloc:

Horari: 20 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor