Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 26 de gener al 2 de febrer.

fins al 26 de gener

Jordi Cuixart des de Lledoners

El Terracotta Museu de la Bisbal acull fins al 26 de gener l’exposició de ceràmica Jordi Cuixart. Des de Lledoners, una mostra de peces de ceràmica que el president d’Òmnium Cultural fa des de la presó. Consta d’una seixantena de peces que Cuixart ha fet i continua fent.

Lloc: Terracotta Museu, la Bisbal d’Empordà

divendres, 31 de gener

L’evolució de l’independentisme

Carles Castellanos (“Els independentistes dels Països Catalans”) i Toni Morral (“Els nacionalistes d’esquerra”) oferiran la conferència col·loqui L’independentisme, de la clandestinitat a la lluita pública, 1939-1989.

Epicentre, passeig del Vall, 13, Tremp

Lloc:

Horari: 19.30 h

Fins A l’1 de març

‘55 artistes (urnes per la llibertat)’

Exposició 55 artistes (urnes per la llibertat) és una mostra itinerant en què 55 artistes han recreat obres a partir de les urnes utilitzades en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració d’autors, artistes, dissenyadors, fotògrafs, traductors, empreses i tots els professionals que han posat els seus coneixements i el seu esforç per tirar-la endavant. L’exposició es va inaugurar el 17 de gener i es podrà veure fins a l’1 de març.

Lloc: Museu de l’Art de la Pell, Vic

dissabte, 1 de febrer

Marxes garrotxines per la llibertat

El dissabte 1 de febrer sortiran quatre marxes dels quatre punts cardinals de la Garrotxa (Vall de Bianya, Besalú, Vall d’en Bas i Santa Pau). Després d’uns 10 km de caminada, acabaran al Firal Petit d’Olot, on es dinarà (cal portar el dinar, però hi haurà taules i cadires), es farà l’acte polític i s’acabarà amb música. L’acte estarà conduït per Jordi Pessarrodona i hi participarà el Mag Nani, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, els Músics per la Llibertat de la Garrotxa i altres sorpreses que passaran per l’escenari. Tothom es podrà afegir a les marxes des de qualsevol punt per on passin i, els olotins es podran afegir a la capçalera que més els agradi per fer més lluïdes les caminades. L’acció vol reivindicar la fi de la repressió, i ser un clam per l’amnistia i el dret a l’autodeterminació.

Lloc i horari: marxa de la Vall d’en Bas (sortida de Sant Esteve, a les 11 h); marxa de Santa Pau (sortida davant la parada del bus, a les 11 h); marxa de Besalú (sortida davant la Fonda Siques/Pont, a les 7.30 h); marxa de la Vall de Bianya (sortida de l’Hostal Nou, a les 11 h)

dijous, 30 de gener

Xerrada ‘Eines de país’

La xerrada informativa Eines de país inclourà la presentació de l’Associació d’Empresaris catalans AnemxFeina, i es parlarà d’eines de consum i de per què cal el Consell Local per la República. La xerrada anirà a càrrec de Lluís Torrent, secretari nacional de l’ANC per Ponent.

sala de plens de l’Ajuntament, Rosselló

Lloc:

Horari: 19.30 h

dimarts, 28 de gener

Trobada “taca d’oli”

La 3a Joventut x La República organitza una trobada “taca d’oli” a Tarragona, amb visita guiada per la ciutat i dinar de germanor.

Tarragona

Lloc:

Horari: 10.30 h, trobada “taca d’oli” al Balcó del Mediterrani. 11.30 h, visita guiada a Tarragona. 14 h, dinar de germanor

dimecres, 29 de gener

Debat sobre els àmbits constituents

S’enceta el debat sobre les preguntes dels àmbits constituents: participació de la ciutadania (referèndums consultius vinculants, referèndums revocatoris i instruments de democràcia participativa) i control democràtic sobre el poder (revocació de càrrecs electes, mecanismes de control sobre els governants, limitació de mandats i incompatibilitats).

centre cívic Matas i Ramis, Barcelona

Lloc:

Horari: 19.30 h

dissabte, 1 de febrer

Cançons d’exili i camins

Concert Cançons d’exili i camins, organitzat pel Consell Local de la República Catalana, amb la col·laboració de l’Assemblea, l’Ajuntament i l’Associació de dones del Berguedà. Amb Mariona Sagarra (cantant) i Raül Costafreda (guitarra). Taquilla inversa.

sala polivalent del Teatre Municipal, Berga

Lloc:

Horari: 19.30 h

dissabte, 1 de febrer

Òmnium, present a la Candelera

Òmnium serà present en la 169a edició de la Fira de la Candelera amb una parada informativa per conèixer l’entitat, els seus projectes i campanyes, així com els actes que té previst fer a la vila.

carrer major, Molins de Rei

Lloc:

Horari: de 10 a 14 h i de 17 a 19 h (dia 1) i de 10 a 14 h (dia 2)

dimarts, 28 de gener

Col·laborar als tallers grocs

Tallers grocs, gratuïts i oberts a tothom per fer llaços, braçalets, bufandes... Només cal portar els ganxets o les agulles de fer mitja. Et podràs emportar la teva creació a casa o donar-la a Òmnium perquè la vengui a les seves parades.

Espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Horari: de 17 a 21 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor