Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 2 al 9 de febrer.

Fins al 20 de febrer

Exposició sobre Llum i llibertat

Fins al 20 de febrer, es pot veure l’exposició Cordades de l’Anoia a Llum i llibertat, un recull d’imatges de les cordades amb col·laboració anoienca en l’acte que va tenir lloc a Montserrat la matinada del 30 de setembre a l’1 d’octubre del 2019. Llum i llibertat va ser un projecte impulsat per Artistes de la República, l’Assemblea Nacional Catalana de Manresa i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, amb el suport d’Òmnium Cultural, que va consistir a il·luminar cent trenta-una agulles del massís de Montserrat per recordar els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya i reclamar la llibertat del nostre país.

l’Empremta, local d’Òmnium-Anoia, Igualada

Lloc:

Horari: de dilluns a divendres, de 19 a 20.30 h

dissabte, 8 de febrer

Punt Òmnium a Vilafranca

Cada dissabte, coincidint amb el mercat setmanal de Vilafranca, Punt Òmnium. Per conèixer la campanya i les properes accions de l’entitat emmarcades en la resposta a la sentència del judici a la democràcia. També s’hi poden trobar articles de marxandatge.

rambla Sant Francesc, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Horari: de 10 a 14 h

dimarts, 4 de febrer

‘La dictadura de pedra’

Presentació del llibre La dictadura de pedra: El Valle de los Caídos, entre un passat negre i un futur incert, de Sílvia Marimon i Queralt Solé, a càrrec de l’historiador Jordi Rabassa. Amb rigor i afany divulgador, la historiadora i la periodista il·luminen en aquest llibre la foscor que envolta tot allò relacionat amb el Valle de los Caídos fins al dia d’avui, i es plantegen, encara, una pregunta: superada la polèmica sobre la tomba del dictador Francisco Franco, quin hauria de ser el destí i la funció d’aquest indret?

La Tribu Llibreria, Barcelona

Lloc:

Horari: 19.30 h

dimarts, 4 de febrer

També a Vic

A Vic també es manifesten cada dimarts per reclamar la llibertat dels presos polítics i dels exiliats i la independència de Catalunya.

plaça major, Vic

Lloc:

Horari: 11 h

dilluns, 3 de febrer

114 dilluns amb concentracions

Les concentracions per demanar l’alliberament dels polítics i dels líders independentistes a la presó i el retorn dels que són a l’exili no paren a Olot. Cada dilluns hi ha una concentració davant l’ajuntament que sol acabar amb música o parlaments.

davant l’ajuntament, Olot

Lloc:

Horari: 19.30 h

cada dia laborable

Avis i Àvies de Reus per la Llibertat

De dilluns a dissabte, i de tres quarts de dotze del migdia a les dotze, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es concentren a la plaça del Mercadal per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats.

plaça del Mercadal, Reus

Lloc:

Horari: 11.45 h

Dilluns, 3 de febrer

Al barri de Gràcia tampoc paren

Les concentracions per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats a la plaça de la Vila del barri de Gràcia de Barcelona també es continuen fent cada dilluns.

plaça Vila de Gràcia, Barcelona

Lloc:

Horari: 20 h

dilluns, 3 de febrer

Concentració amb caminada

Cada dilluns també es manifesten al barri de Sants-Montjuïc per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. En acabar la caminada, es fa un breu parlament.

placeta Ramon Torres, Barcelona

Lloc:

Horari: 20 h

divendres, 7 de febrer

Caminades per la República

Cada divendres, caminades per fer la República Catalana entre la plaça Catalunya i la plaça Sant Jaume, per la llibertat dels presos polítics i pel retorn dels exiliats.

plaça Catalunya, Barcelona

Lloc:

Horari: 19 h

diumenge, 9 de febrer

Presentació d’Entesa Maresme

El Debat Constituent es proposa desenvolupar un procés participatiu transversal, inclusiu i plural perquè el conjunt de la societat civil debati sobre tots els àmbits constituents per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. El resultat d’aquest procés es traslladarà a les forces polítiques, a les quals correspondrà actuar en conseqüència amb aquests resultats. El Debat es desenvoluparà en tres fases: l’impuls, els debats ciutadans participatius i el fòrum cívic i social. Una vegada complimentada la primera fase, el diumenge 9 de febrer, hi haurà l’acte de presentació de l’Entesa Maresme, amb la intervenció de Lluís Llach, Ignasi Termes i Òscar Tamarit.

auditori del Casal, Llavaneres

Lloc:

Horari: 11.30 h

dimecres, 5 de febrer

La situació actual de Catalunya

I ara què? Xerrada amb el periodista Vicent Partal, director de Vilaweb, al voltant de la situació actual de Catalunya.

Patronat Cultural i Recreatiu, Cornellà de Llobregat

Lloc:

Horari: 19.30 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor