Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 16 al 23 de febrer.

Agenda d’actes del 16 al 23 de febrer.

fins a l’1 de març

Urnes per la llibertat

L’exposició 55 artistes (urnes per la llibertat) és un treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, del nord al sud, i de França, que amb la seva creació volen fer visible el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament, des de fa anys, la seva voluntat de llibertat i que observa astorada la falta de reacció per uns fets de gran gravetat. Cadascun dels artistes ha disposat d’una de les urnes del referèndum del 1-O i ha fet la seva creació per tal de dur a terme aquesta denúncia.

Lloc: Museu de l’Art de la Pell, Vic

Dissabte, 22 de febrer

Com registrar-se al Consell

Cada dissabte es fa un taller per explicar com es pot fer el registre al Consell per la República.

carrer Verdaguer, 3 (davant la Casa Comella), Vic

Lloc:

Hora: de 10 a 13 h

Cada dissabte es fa un taller per explicar com es pot fer el registre al Consell per la República.

carrer Verdaguer, 3 (davant la Casa Comella), Vic

Lloc:

Hora: de 10 a 13 h

dijous, 20 de febrer

‘Des del banc dels acusats’

Presentació del llibre Des del banc dels acusats, de Raül Romeva. L’acte comptarà amb la presència de Diana Riba, eurodiputada per ERC i parella de Romeva; Guille Martínez-Vela, director de la revista El Jueves, i Sílvia Mir, de la llibreria l’Odissea. Després de passar pels centres penitenciaris d’Estremera, Lledoners i Soto del Real, Raül Romeva ha fet dels seus dibuixos una manera d’expressar-se, de comunicar les seves conviccions, de recollir les impressions quan es viu privat de llibertat. Aquest llibre reuneix els esbossos fets durant els mesos del judici al Tribunal Suprem. No són ni una crònica ni un diari. Són fragments d’un procés en blanc i negre, sovint amb un punt d’humor, que aporten un testimoni valuós viscut en primera persona.

espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: 20 h

diumenge, 16 de febrer

Tàrrega surt al carrer

El mateix dia que fa dos anys i quatre mesos que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart són a la presó, Tàrrega tornarà a sortir al carrer per fer sentir la veu com a poble en contra de la vergonyosa sentència pel procés d’autodeterminació, la ferotge repressió que continua exercint l’Estat espanyol contra Catalunya i per donar suport i escalf als presos i exiliats polítics.

Recorregut de la manifestació: plaça Major, carrer Sant Joan, carrer Santa Maria, plaça Carles Perelló, avinguda Catalunya, carrer Alonso Martínez, carrer Segle XX, carrer Sant Pelegrí, plaça del Carme (el Pati). Un cop s’arribi a la plaça, s’acabarà l’acte llegint un manifest de protesta i cantant Els segadors.

Sortida de la plaça Major, Tàrrega

Lloc:

Hora: 12 h

dissabte, 22 de febrer

Socis i sòcies d’Òmnium ben informats

El cap de setmana del 22 i 23 de febrer, Òmnium Pla de l’Estany estarà present a la Fira de la Mel de Crespià per informar de les accions que es fan i es faran.

Lloc: Crespià

dimecres, 19 de febrer

L’actualitat del país

L’ANC de Canovelles convida a saber més de l’actualitat del país amb una xerrada a càrrec de Vicent Partal, periodista i director de Vilaweb.

auditori Can Palots, Canovelles

Lloc:

Hora: 19.30 h

cada dia

Més de vuit-cents dies cantant

Cada dia, a la plaça major de Santa Eugènia de Berga, es toca El cant dels ocells. Es fa des del primer dia que hi va haver presos, és a dir que ja han superat els més de vuit-cents dies cantant per la causa.

plaça major de Santa Eugènia, Berga

Lloc:

Hora: 21 h

fins al 20 de febrer

Llum i llibertat

Exposició Cordades de l’Anoia a Llum i Llibertat, un recull d’imatges de les cordades amb col·laboració anoienca a l’acte que va tenir lloc a Montserrat la matinada del 30 de setembre a l’1 d’octubre del 2019. Llum i Llibertat va ser un projecte impulsat per Artistes de la República, l’Assemblea Nacional Catalana de Manresa i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, amb el suport d’Òmnium Cultural, que va consistir a il·luminar cent trenta-una agulles del massís de Montserrat, recordant els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya i reclamar la llibertat del país.

Empremta, Igualada

Lloc: l’

Hora: de dilluns a divendres, de 19 a 20.30 h

diumenge, 23 de febrer

Suport a Carme Forcadell

Òmnium Sarrià-Sant Gervasi ha organitzat una sortida al Centre Penitenciari Mas d’Enric per mostrar el suport a Carme Forcadell. Tindrà un cost de 12 euros i les places són limitades.

plaça de la Bonanova, Barcelona

Lloc:

Hora: 8 h sortida. Arribada al migdia

dissabte, 22 de febrer

Documental sobre l’1 d’octubre

Òmnium les Corts projectarà Avec un sourire, la revolution!, el primer documental sobre l’1-O produït fora de Catalunya, d’Alexandre Chartrand.

Ateneu Popular de les Corts, Barcelona

Lloc:

Hora: 19 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor