Serà notícia

Pere Almeda, nou director de l’Institut Ramon Llull

La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada ahir, divendres 5 de novembre de 2021, va nomenar Pere Almeda com a nou director de l’Institut Ramon Llull. Almeda substituirà Francesc Serés, qui va renunciar al càrrec per voluntat pròpia i motius personals.

Pere Almeda i Samaranch ha estat fins fa poc director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya i de la revista IDEES. Jurista, té un Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Ciència Política i un postgrau en Relacions Internacionals i Cultura de Pau. És professor associat de Ciència Política a la Universitat de Barcelona. Ha treballat i col·laborat en diverses institucions com ara el Parlament de Catalunya, amb diversos departaments del Govern de la Generalitat, el Parlament Europeu o el Departament d’Afers Polítics de la Secretaria General de Nacions Unides. Va ser coordinador del projecte internacional del recinte Històric de Sant Pau i també de la Fundació Catalunya Europa, liderant la iniciativa Combatre les desigualtats: el gran repte global.

També ha estat vinculat a diversos projectes culturals i fou director de la Fundació Palau i Fabre, on impulsà diverses iniciatives com ara el Festival Poesia i +, i va comissariar exposició «Jo em rebel·lo, nosaltres existim» que va guanyar el premi a la millor exposició d’art contemporani el 2013 atorgat per l’ACCA. És membre del Consell Assessor de l’Escola Ferran Agulló d’Òmnium Cultural i de la Fundació Catalunya Europa. L’any 2021 ha impulsat com editor i coordinador i el llibre col·lectiu Catalunya - Espanya: del conflicte al diàleg polític?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor