Serà notícia

Catalunya acull el Circular Economy Hotspot

Catalunya acull la 5a edició del Circular Economy Hotspot, un esdeveniment de caire internacional que ja ha tingut lloc als Països Baixos, Luxemburg, Escòcia i Bèlgica, amb l’objectiu de compartir experiències i estratègies sobre economia circular. Les persones que hi participen formen part dels principals actors europeus involucrats en la transformació cap a un model econòmic circular, integrador i neutre en emissions. Aquest esdeveniment es durà a terme del 15 al 18 de novembre, i arrencarà amb la inauguració institucional a càrrec del President de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i l’assistència de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura. Està previst que hi assisteixin prop de 300 representants d’empreses i entitats públiques i privades de més d’una vintena de països implicades amb l’economia circular.

L’objectiu del Hotspot és donar a conèixer les iniciatives públiques i privades i les col·laboracions d’èxit que acceleren la transformació cap a una economia més circular de Catalunya i, per tant, és una oportunitat única per posicionar Catalunya en aquest camp. Així mateix, servirà per promoure l’intercanvi de Bones Pràctiques i coneixement, i les col·laboracions amb agents i governs d’altres països. El lema de l’edició d’enguany és «Impulsar una economia regenerativa». L’esdeveniment girarà al voltant de la creació de valor, la innovació, la transició justa i les estratègies i el finançament per a models de producció i consum circulars.

Entre els ponents, destaca la participació a la conferència inaugural de John Elkington, una autoritat en responsabilitat corporativa i un dels fundadors del moviment mundial per a la sostenibilitat, autor de best-sellers i emprenedor en sèrie. Actualment, és soci fundador i pol·linitzador en cap de Volans. El seu darrer llibre és Green Swans (Fast Company Press, abril de 2020) i acaba de participar com assessor a la COP26 de Glasgow. A continuació, tindrà lloc una xerrada sobre el Lideratge en estratègies circulars que comptarà amb Miguel A. Torres, president de Bodegas Torres, Francesc Rubiralta, president del Grup CELSA, i Pere Girbau, CEO del Grup Girbau.

A la cloenda, Patrícia Aymà, presidenta executiva de Venvirotech Biotechnology, explicarà la història d’èxit d’una empresa catalana (start-up) tecnològica, i es parlarà d’estratègies tecnològiques emergents i circulars amb Miquel Rovira, director de l’Àrea de Sostenibilitat i Membre del Comitè Directiu d’EURECAT, Centre Tecnològic de Catalunya, Marta Escamilla, responsable de l’Àrea de Sostenibilitat del Centre Tecnològic LEITAT, i Leandro Navarro, del Departament d’Arquitectura de Computadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Finalment, es comptarà amb una taula rodona en què es debatrà sobre les oportunitats i necessitats de finançament de projectes circulars de la mà de Xavier Pont, cofundador de SHIP2B, Josep Soler i Eva Hernández, CEO i responsable de Finances Sostenibles de l’Institut d’Estudis Financers, Xavier Fàbregas, director general de Caixa d’Enginyers, i Luís Herrero, president del Centre Financer Europeu per a la Sostenibilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor