Serà notícia

El CCCB acull unes jornades sobre el llegat de Darwin

El CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) acull unes jornades sobre el llegat i la vigència de l’obra de Charles Darwin, del 22 al 24 novembre, amb Magdalena Skipper, editora en cap de la revista Nature; les expertes en bioinformàtica Elizabeth Hénaff i Núria Conde; la paleontòloga Leslea Hlusko i l’artista Carola Ortiz, entre d’altres. Les jornades s’inicien el dilluns 22 de novembre a les 19.30 h amb una conversa entre l’editora en cap de la revista Nature Magdalena Skipper i la periodista científica Núria Jar. El dimarts 23, també a les 19.30 h, tindrà lloc una conversa amb les expertes en bioinformàtica Elizabeth Hénaff i Núria Conde sobre el microbioma urbà. El dimecres 24 a les 12.00 h se celebrarà una conferència per a estudiants de secundària amb l’expert en papallones Gerard Talavera, a les 17.00 h un diàleg entre il·lustració i ciència i el cicle es tancarà a les 19.30 h amb una conversa amb acompanyament musical entre la paleontòloga Leslea Hlusko, l’artista Carola Ortiz i el divulgador científic Toni Pou. Aquest cicle s’organitza dins la programació del Barcelona Evolution Day i en el marc de la trobada internacional EvoKE BCN 21, Evolution everywhere, que tindrà lloc a Barcelona entre el 22 i el 24 de novembre.

El 24 de novembre de 1859, Charles Darwin publicava L’origen de les espècies, una obra cabdal per a la ciència moderna que va unificar l’estudi de les diverses formes de vida del nostre planeta. Contenia la base de la teoria de l’evolució, la qual va sacsejar la comunitat científica i la societat sencera en anunciar que compartim un ancestre comú amb totes les espècies vives. Més de cent seixanta anys després, tot i les controvèrsies que va generar entre els seus contemporanis, la teoria de l’evolució continua interpel·lant la societat i teixint perspectives per fer front a reptes globals vinculats a la crisi climàtica, la salut pública o la vida en els entorns urbans. Divulgar-ne el llegat i les seves ramificacions és clau per seguir generant preguntes al voltant de la condició humana, com també per repensar la relació que tenim amb la resta d’espècies i posar en valor el poder de la ciència per dibuixar formes alternatives i complexes de llegir el món. En paral·lel a l’exposició Ciència fricció, aquest cicle continua explorant preguntes al voltant dels vincles que tenim amb la resta d’espècies des de la ciència i l’art.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor