Serà notícia

Marató de (Re)Voltes d’Òmnium Cultural

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha reafirmat el compromís de l’entitat en la lluita per seguir construint aquest país sota la premissa de ser un sol poble: “La sentència del català ens recorda que hem de seguir construint un sol poble, malgrat aquells que els agradaria que tinguéssim un país dividit”. Mauri ha recordat que en aquesta construcció d’un sol poble “l’escola és un pilar fonamental, com també ho són totes les lluites que s’han fet als barris del nostre país”. En aquest sentit, ha reafirmat el paper de la llengua catalana com a “eina de cohesió social i no discriminació” i ha defensat el model d’escola catalana davant de les “intromissions injustificables per part dels tribunals i de l’estat espanyol”. Segons el vicepresident d’Òmnium Cultural, el que realment divideix la societat catalana són “la pobresa i les desigualtats socials”, per això des d’Òmnium Cultural “seguirem treballant en la construcció d’un país on tots els drets siguin respectats i on no deixem ningú enrere”, perquè la inclusió social “és i seguirà sent un puntal”.

Mauri ho ha assegurat en el marc de la Marató de (Re)Voltes, organitzada per Òmnium Cultural, i que omple el país amb prop d’una quarantena d’aquestes caminades. “Aquest cap de setmana posem de relleu que el país s’ha anat construint a base de lluites compartides”, segons Mauri. Unes lluites compartides “que ens fan prendre consciència que promovent l’esperit crític i la responsabilitat social, podem enfortir-nos com a societat cohesionada”.

Les (Re)Voltes són passejades guiades en grup per barris o pobles. Tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. En aquestes, els participants dialoguen sobre les experiències i emocions viscudes i evocades en la ruta. A les (Re)voltes, la memòria individual i col·lectiva, el territori i la història quotidiana i popular construeixen un lloc de trobada i reconeixement mutu. Es pretén reforçar i incrementar la cohesió social i el sentit de pertinença col·lectiu a partir de tres eixos: desmuntar l’estigmatització i la segregació territorial i social dels barris i persones que formen la societat catalana; recuperar i revaloritzar la història quotidiana i popular dels col·lectius, llocs i protagonistes infrarrepresentats en el relat i la memòria col·lectiva; i reforçar el teixit associatiu i comunitari del país a partir de la interacció, el coneixement i reconeixement mutu.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor