Serà notícia

Jornada de voluntariat a cinc parcs naturals per retirar plantes exòtiques invasores

Cinc parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya acolliran demà activitats de voluntariat per retirar plantes exòtiques invasores, per celebrar el Dia del Voluntariat, que va ser el dia 5 de desembre. Es tracta dels Parcs Naturals del Delta de l’Ebre; de Cap de Creus; del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; dels Aiguamolls de l’Empordà; i el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, on la Xarxa de Conservació de la Natura (XCN), amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, organitzarà aquestes accions, per a les que cal inscripció prèvia, gràcies a la tasca coordinada de les taules de voluntariat: 10h. Parc Natural del Delta de l’Ebre. Deltebre. Organitza: Voluntaris del PNDE. Eliminació de carpobrotus al Garxal. 10h. Parc Natural de Cap de Creus. El Port de la Selva. Organitza: la Sorellona. Extracció de flora invasora al Far de s’Arenella. 10h. Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Torroella de Montgrí. Organitza: Salvem Platja de Pals. Extracció de flora invasora a Ràdio Liberty. 10h. Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Colera. Organitza: Som Mar. Extracció de flora invasora a la Riera de Molinàs de Colera. 10.30h. Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Sant Pere Pescador. Organitza: APNAE. Extracció de flora invasora de la platja de Sant Pere Pescador.

Els detalls d’aquestes activitats es poden trobar a l’apartat Voluntariat als Parcs Naturals del web voluntariatambiental.cat, un espai on es publicaran també futures activitats que tinguin lloc a l’entorn dels parcs naturals. Les taules de voluntariat als Parcs Naturals són espais de participació d’entitats per coordinar accions i aprofitar de manera conjunta les oportunitats que ofereix el voluntariat en els espais naturals protegits. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va constituir ara fa un any les taules de voluntariat dels ENPE de l’Empordà i del Delta de l’Ebre. Aquestes taules busquen consolidar un model de col·laboració i suport continuat entre l’òrgan gestor i les entitats amb voluntariat, un model basat en la cerca de complicitats i la voluntat de col·laboració i acció conjunta. El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, un moment de l’any especial per reconèixer la implicació de persones voluntàries d’arreu del món, que aporten el seu temps i les seves mans per fer possible un món social i ambientalment més just. A Catalunya, més de 14.000 persones s’impliquen cada any en la defensa i preservació de la natura. Arreu del territori, ajuden a conèixer i millorar l’estat de conservació de diferents hàbitats, com els boscos, els espais agraris, els rius, la costa o els racons de biodiversitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor