Serà notícia

Lliurament de guardons de la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre

La secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2021 que ha tingut lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. En l’acte també hi han participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; l’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé, i el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà. Aquesta Gala pretén homenatjar amb un reconeixement públic totes les persones vinculades en el món de l’esport de les Terres de l’Ebre, per la seva trajectòria personal i professional, i també aquelles entitats i clubs esportius que durant el 2020 i el 2021 han celebrat els seus 100, 75, 50 i 25 anys de vida. Al mateix temps, enguany s’ha volgut reconèixer els mèrits aconseguits pels esportistes ebrencs que van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpic de Tòquio 2020. En concret, s’han guardonat tres persones forjadores, és a dir, persones que durant la seva vida s’han distingit per una aportació llarga i continuada en el món de l’esport de les Terres de l’Ebre.

Maria Cinta Estorach Blach, de l’Aldea, pel seu treball, esforç i tenacitat en la constitució del Club Patí l’Aldea l’any 1982. La seva vida ha estat lliga al Club gairebé 20 anys, en què ha lluitat per mantenir viva la flama del patinatge, formant patinadors i patinadores i, sobretot, formant a grans persones. El seu treball, probablement, ha estat la llavor que ara dona els seus fruits posant el Club Patí l’Aldea a l’elit del patinatge i visibilitzant aquest esport i les Terres de l’Ebre arreu del món. Magí Marquès Verderes, de Tortosa, és el referent de l’handbol a la ciutat; primer com a jugador, després com a entrenador, membre de la Junta Directiva, col·laborador, delegat, assessor i, actualment, president del Centre d’Esport Tortosa. Mestre d’Educació Física ha dedicat la seva vida a la promoció de l’handbol durant més de trenta anys. Fou impulsor de les Jornades poliesportives entorn del Dia Mundial de l’Activitat Física i és autor de materials de Suport Vital Bàsic per a les escoles. També ha estat delegat a Tarragona i a les Terres de l’Ebre de la Federació Catalana d’Handbol i com a vicepresident la seva experiència, vivències i coneixements sobre aquest esport és immensa. I Daniel Cervera Martí, de la Sénia, com a màxim promotor del joc de la birles al seu poble i a les Terres de l’Ebre, va aconseguir l’homologació d’aquest joc a tota Catalunya. Va formar part de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling; l’any 1992 va participar, com a membre del Club de la Sénia, a les Olimpíades Culturals de Bacelona; l’any 1995 també a les Primeres Jornades d’Etnologia de les Terres de l’Ebre per recuperar el joc del Bolit a la Sénia.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor