Serà notícia

Empresa i UP formaran 600 persones

El Departament d’Empresa i Treball i la Unió de Pagesos (UP) formaran el proper any prop de 600 persones per fomentar la seva incorporació al sector agrari. Ho recull el conveni que han signat el conseller Roger Torrent i Ramió i el coordinador nacional d’UP, Joan Caball i Subirana. L’acord renova la col·laboració que des de 2013 mantenen el Departament i el sindicat agrari per afavorir la incorporació a les tasques del camp de persones que busquen ocupació en aquest sector encara que no tinguin formació. L’objectiu és facilitar-los les competències necessàries per dedicar-s’hi.

Segons l’acord, el Departament finançarà amb 200.000 euros les actuacions que Unió de Pagesos desenvoluparà al llarg del proper any. Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), prestarà suport tècnic i derivarà les persones adequades que hauran de ser demandants d’ocupació i estar inscrites a les Oficines de Treball. UP, per la seva banda, s’encarregarà d’orientar les persones i fer la formació, homologada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El conseller Torrent ha destacat la importància del conveni amb Unió de Pagesos perquè “és l’agent de referència del sector i en coneix les realitats i les necessitats millor que ningú. Aquesta col·laboració permet que l’orientació laboral i la formació per al sector siguin més eficients i més eficaces”. Així mateix, també ha considerat imprescindibles els processos de formació en l’àmbit agrari, ja que permeten al sector “continuar sent competitiu en qualitat i mantenir els productes excel·lents que proporciona el sector agrari català”. Des del Departament es preveu que una part de les persones que se sumaran a aquest programa provindran d’altres sectors professionals que s’han quedat a l’atur i no disposen de la formació adequada per a la seva inserció laboral en el sector agrari. Un altre dels col·lectius que podria interessar-se seria el de persones d’origen estranger amb dificultat d’accés al mercat laboral, que tenen experiència en tasques agrícoles, però que necessiten reciclar-se.

Els criteris generals per desplegar el programa són els següents. Orientació: S’habilitarà un punt d’actuació a cada demarcació amb una persona orientadora i una altra de suport administratiu. A cada persona interessada en la feina agrària se li dissenyarà un Itinerari Personal d’Inserció (IPI) a partir de l’entrevista d’acollida i la tutoria personalitzada que permetran conèixer la seva trajectòria, els seus dèficits formatius i les seves necessitats per garantir la millora en l’ocupació. En paral·lel es fomentarà la seva autonomia a l’hora de buscar feina a través d’actuacions de Recerca Activa d’Ocupació. Formació: S’impartiran nou cursos de 25 hores en cinc punts de Catalunya (Lleida quatre cursos, Girona dos, Tarragona un, Terres de l’Ebre un i Barcelona un). Cada curs tindrà una participació mínima de 14 alumnes. S’impartiran els següents cursos: Poda de fruiters, Bones pràctiques de recol·lecció, Poda en verd de vinya, Carretons d’operadors, Benestar animal i Aplicador de fitosanitaris. La col·laboració entre el Departament d’Empresa i Treball i Unió de Pagesos a través d’aquest conveni es remunta a l’any 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor