Serà notícia

Interns del centre juvenil El Segre participen en la recuperació de la maduixa autòctona

Un total de 35 joves interns del centre de justícia juvenil El Segre del Departament de Justícia, a Lleida, participen, des de les aules de jardineria, en les tasques de recuperació de la maduixa autòctona de Lleida. En aquestes aules, els joves han plantat els esqueixos d’aquesta maduixa originària del Segrià, hi han afegit el compost elaborat per ells mateixos i tenen cura de regar-los per veure el creixement de la planta.

Les tiges de la planta del maduixer creixen ara dins d’un total de 200 testos ubicats dins de l’hivernacle del centre. Quan les maduixes estiguin a punt, cap al mes d’abril o març, els joves del centre es desplaçaran a les escoles bressol de la ciutat de Lleida per plantar les maduixeres. L’objectiu és que els més petits en gaudeixin als seus patis i coneguin de primera mà aquesta planta pròpia del seu territori: els colors, el tacte, l’olor i el gust. Les particularitats climàtiques, geogràfiques i socials de l’Horta de Lleida han permès desenvolupar una agricultura autòctona. La maduixa de Lleida és una varietat gairebé exclusiva de la comarca del Segrià, que, a poc a poc, s’ha pogut recuperar. La recuperació d’aquesta fruita pels joves i els formadors del Centre Educatiu El Segre del Departament de Justícia s’ha fet en col·laboració amb la Regidoria d’Urbanisme, Mobilitat, Serveis Urbans, Horta i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida, en el marc del pla Agenda 21 Escolar.

Els joves que es troben interns en centres educatius de justícia juvenil segueixen un programa formatiu individualitzat enfocat, sempre, a la seva reinserció social. La formació és un dels eixos clau per treballar la rehabilitació dels joves. L’objectiu és afavorir l’adquisició d’hàbits laborals per facilitar-los l’entrada en el món laboral quan surtin dels centres. El Centre Educatiu El Segre disposa de diversos espais formatius: lampisteria, jardineria, hostaleria i un taller productiu de serigrafia i impressió. En els tallers de jardineria hi participen alumnes de PFI (programa de formació i inserció), àmbit pràctic d’ESO amb diversificació curricular i els de formació ocupacional. Ubicat a Lleida i amb 45 places, el centre educatiu de justícia juvenil El Segre acull joves de 14 a 18 anys als quals el jutge ha imposat una mesura judicial d’internament. A Catalunya hi ha set centres de justícia juvenil ubicats arreu del territori: Can Llupià (Barcelona), Montilivi (Girona), El Segre (Lleida), Folch i Torres (Granollers), L’Alzina (Palau-solità i Plegamans), Oriol Badia (Guardiola de Font-rubí) i Els Til·lers (Mollet del Vallès). L’internament en un centre educatiu és una mesura judicial reservada com a últim recurs i s’imposa per als delictes més greus.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor