Serà notícia

Pobles de Circ finalitza amb èxit malgrat la pandèmia

Pobles de Circ, una de les onze mesures incloses en el Pla d’Impuls al Circ 2019-2022, ha finalitzat aquest mes de desembre amb molt bona qualificació per part dels ajuntaments participants. La iniciativa ha suposat la programació de 45 espectacles i 11 tallers de circ que ha arribat a 8.700 persones de públic en poblacions amb molts pocs habitants. Es tracta de municipis de menys de 10.000 habitants distribuïts per tot el territori del país, com Alcanar (Montsià), Talarn (Pallars Jussà), Sant Hilari Sacalm (La Selva), Bellver (La Cerdanya), Prats de Lluçanès (Osona), Ulldemolins (Priorat), Sort (Pallars Sobirà).

La mesura Pobles de Circ està coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Pobles de Circ (APCC), i compta amb el suport econòmic del Departament de Cultura així com dels ajuntaments participants. L’objectiu de la mesura és reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. També vol difondre la creació de circ catalana, així com donar més oportunitats d’exhibició per a les companyies. A més, amb la participació dels espais de formació en circ s’ha acostat aquestes iniciatives als municipis i població més pròxima. En aquesta segona edició, com ja es va fer durant el 2020, tots els espectacles i tallers han seguit la normativa del PROCICAT per evitar contagis de COVID-19.

A partir d’una convocatòria anual per part de l’APCC per recollir propostes artístiques de companyies de circ catalanes, cada any s’ha fet una selecció per part dels ajuntaments participants (quatre el 2020 i set el 2021) i programadors/es amb experiència en circ. I a partir d’aquesta catàleg d’espectacles cada municipi ha organitzat la seva programació. Des de l’APCC s’ha vetllat per tenir en compte criteris de gènere, diversitat de disciplines i format (gran, mitjà i petit) i també perquè, durant el 2021, un 20% de les propostes estiguessin adreçades a públic adult, per promoure que no es tracti només de creacions per públic familiar. Els tallers de circ han anat a càrrec d’espais pròxims als pobles que ja organitzen formacions arreu del territori, per tal de crear vincles amb els municipis. La programació del 2020 va comptar amb Col·lectiu La Persiana, la cia Anna Confetti, Sonríexnarices, Planeta Trampolí, Los Sullivans i Improvistos Krusty Show, i durant el 2021 han actuat Los Galindos, La Churry, Cia Seon, Jam, Todozancos, En Diciembre, Companyia de circ “eia”, cia Du’k’to, Entre Nous, Circ Pistolet, Madame Gaüc, Jessica Arpin, Kerol, Pessic de Circ, Col·lectiu TQM. Tant els ajuntaments com les companyies han qualificat de molt positiu el ressò aconseguit per aquesta programació, i destaquen les xifres molt altes de públic malgrat les restriccions establertes (limitacions, confinaments, etc). Unes 2.500 persones van assistir i participar en els diferents espectacles i tallers. Cal tenir en compte que es tractava de municipis petits d’entre 400 i 2.500 habitants. Pel que fa al 2021, les xifres han estat més elevades perquè han participat un total de 7 pobles, en sumar-se a la mesura Alcanar, Sant Hilari Sacalm i Talarn. S’han programat 29 espectacles i 7 tallers amb un públic aproximat de 6.200 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor