Serà notícia

Neix el CatVers, el metavers que impulsarà la cultura catalana en el nou món virtual

CatVers, el metavers català, el nou projecte del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, ha estat presentat en societat. Es tracta d’un entorn virtual com el que promou Facebook (ara Meta, en referència al metavers), però íntegrament en català a través del qual els usuaris poden accedir a espais i sales personalitzats on treballar, passar l’estona i interactuar entre si. L’objectiu del CBCat és que aquest espai esdevingui un entorn de referència de la cultura catalana, implicant-hi diverses institucions que defensen la llengua i la cultura de la nació. La presentació s’ha desenvolupat en aquest mateix espai digital i s’ha pogut seguir a través d’ulleres de realitat virtual, i a través de dispositius convencionals com ordinadors, mòbils o tauletes. Això ha permès que tant els assistents com els ponents poguessin trobar-se en el mateix entorn virtual, malgrat estar en diferents espais físics. «Fa mesos que estem convençuts que els metaversos cada vegada tindran més importància en el nostre dia a dia. El nivell d’immersió i interacció que permeten les ulleres de realitat virtual són només l’avantsala del que podrem fer en els pròxims mesos i anys, a mesura que la tecnologia vagi avançant». Així ho ha afirmat Quirze Salomó, president executiu del CBCat, qui també ha afegit que «la blockchain és una part fonamental d’aquests nous entorns, i això ens ajudarà molt en la nostra tasca de promoure l’adopció d’aquesta tecnologia».

El vicepresident Jordi Puigneró ha afegit que «amb el CatVers estem posant les bases per la creació d’un metavers català. No només serà un metavers desenvolupat a Catalunya, i inspirat en la nostra cultura, sinó que, a més, l’idioma vehicular serà el català. La defensa del català en tots els entorns de la nostra societat és prioritat del Govern i, per tant, també en la societat digital. La supervivència de la nostra llengua passa pel seu ús en el nou món virtual». «En aquest sentit, el llançament del CatVers és una molt bona notícia, en primer lloc, perquè suposa un gran avenç en direcció cap a aquesta revolució 4.0 amb l’aplicació de tecnologies disruptives i demostrem la voluntat i la capacitat de Catalunya de ser una avantguarda també en aquesta transformació», ha destacat Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona. Des d’avui, el CatVers és accessible per a tothom a través de la pàgina www.catvers.cat, o bé a través de www.catvers.land. Des d’allà, qui ho vulgui es pot crear la seva pròpia sala partint dels models predefinits, i convidar-hi els seus col·legues de feina, amics o familiars.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor