Serà notícia

’El cas Villa Caprice’ i ’La meva mare és una goril·la’ s’estrenen demà en català

Aquest divendres s’estrenen als cinemes dues pel·lícules en català: ‘El cas Villa Caprice’ i ‘La meva mare és una goril·la’. Aquestes obres s’estrenen doblades al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’any 2021, 73 pel·lícules van comptar amb un ajut per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d’estrena en sales de cinema.

A ‘El cas Villa Caprice’ la vida del prestigiós advocat Luc Germon queda trastornada quan accepta un nou client. Un dels empresaris més poderosos de França, Gilles Fontaine, és acusat de comprar una ostentosa propietat a la Costa Blava en circumstàncies sospitoses. Requerirà les habilitats de Germon per alliberar-se del cas i esquivar uns aliats que li giren l’esquena. Bernard Stora, director d’Elles i jo, dirigeix aquesta obra distribuïda per Vercine a les següents sales en versió doblada al català: JCA Cinemes Lleida - Alpicat (Alpicat); Cinemes Girona (Barcelona); Cinesa SOM Multiespai (Barcelona); ACEC CAT Cines Figueres (Figueres); Cinemes Albèniz Centre (Girona); Screenbox Funatic (Lleida); ACEC Cines Bages Centre (Manresa); ACEC Cines Olot (Olot); CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) i Cinesa Parc Vallès (Terrassa).

A ‘La meva mare és una goril·la (i què passa?)’ la Jana ha viscut tota la vida en un orfenat i no hi ha res que desitgi tant com una mare amb qui viure. Als vuit anys, l’adopta una goril·la amb qui ben aviat descobreixen que tenen molt en comú. Però els ambiciosos plans de construcció d’un parc aquàtic alteren la seva esperançadora vida familiar. Pack Màgic distribueix la pel·lícula en versió doblada i alhora subtitulada en català a les següents sales: JCA Cinemes Lleida – Alpicat (Alpicat); Cinemes Girona (Barcelona); Zumzeig Cinema (Barcelona); Teatre del Raval (Gandia); Cinema Edison (Granollers); Cine Alhambra (La Garriga); Cinemes Arinco (Palamós); CineBaix (Sant Feliu de Llobregat); Cinemes Majèstic (Tàrrega); Cinemes ABC Park (València); JCA Cinemes Tarragona – Valls (Valls); Centre Moral (Arenys de Munt) a partir del 30 de gener; Teatre Municipal de Palafrugell (Palafrugell) a partir del 5 de febrer; Cinema Truffaut (Girona) a partir del 20 de febrer i Auditori Municipal Miquel Pont (Castellar del Vallès) a partir del 20 de febrer.

El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d’exhibició. L’any 2021 s’han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor