Serà notícia

Barcelona rehabilitarà les façanes del Museu Picasso

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte per a les obres de restauració de les façanes exteriors del Museu Picasso. La proposta preveu intervencions en el conjunt dels edificis que conformen el Museu Picasso: els palaus Berenguer d’Aguilar i Meca i les cases Baró de Castellet, Mauri i Finestres, així com les façanes dels patis interiors no oberts al públic. L’execució de les obres es farà en cinc fases; està previst que les obres de la primera fase s’iniciïn l’estiu d’enguany i tinguin 11 mesos de durada.

Aquest projecte inclou un estudi previ de l’estat dels paraments de façana, per a identificar-ne les patologies, determinar-ne les causes i dur a terme les actuacions necessàries per a la seva reparació. Com que el Museu està format per cinc palaus, amb origen i característiques arquitectòniques diverses, s’ha realitzat un estudi històric per definir amb rigor les actuacions a realitzar per a recuperar al màxim l’essència original del conjunt. D’aquesta manera, el projecte adapta les solucions proposades a les patologies existents, tenint en compte la seva composició i origen, determinant la futura imatge del conjunt urbanístic protegit del carrer Montcada. Les actuacions a desenvolupar permetran recuperar o reinterpretar l’aparença de les façanes, segons cada cas, garantint la seva durabilitat i consolidant la imatge històrica del conjunt.

El projecte servirà per culminar les actuacions de restauració i actualització de les instal·lacions del Museu que es van iniciar el mes d’octubre de 2021 amb la intervenció de les façanes dels patis del Palau Berenguer d’Aguilar i del Palau Meca. El proper mes d’abril s’iniciaran les obres als patis de la Casa del Baró de Castellet i la Casa Finestres. D’aquesta manera, els quatre patis quedaran completament restaurats i oberts al públic el novembre del 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor