Serà notícia

Es presenta a Palau Robert l’exposició “Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país”

Demà a les 18h es presenta a la Sala 4 del Palau Robert l’exposició Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país, que es podrà visitar fins al 18 d’abril. La inauguració comptarà amb unes paraules de benvinguda del secretari general del Departament d’Economia i Hisenda, senyor Jordi Cabrafiga i Macias, intervencions del comissari de l’Any Joan Triadú, senyor Joan Josep Isern, del comissari de l’exposició, senyor Jordi Manent i Tomàs i uns mots d’agraïment en nom de la família, del senyor Joaquim Triadú i Vila-Abadal. Clourà l’acte la consellera de Cultura, honorable senyora Natàlia Garriga i Ibàñez.

L’exposició, impulsada pel Departament de Cultura i produïda per l’Arxiu Nacional de Catalunya s’ha pogut veure a la seu de l’ANC a Sant Cugat fins el proppassat 21 de gener, i arriba ara al Palau Robert com a contribució de la Secretaria de Difusió del Departament d’Economia i Hisenda a la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor, crític literari i pedagog. Conduïda pel comissari Jordi Manent, la mostra pren com a element central del seu discurs el torrent incansable d’activisme cultural i polític desplegat per Joan Triadú durant setanta-cinc anys i té l’objectiu de posar de relleu l’enorme llegat de futur, en actituds, en continguts i en valors, que ens va deixar com a comunitat cultural. El repàs a aquesta intensíssima trajectòria es fa a través del fil conductor que representen les imatges i els documents propis del personatge, procedents en la seva major part del fons Joan Triadú i Font | ANC1-667 de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Durant els seus darrers anys, Joan Triadú, conscient del valor del seu llegat patrimonial, va voler que el fons personal es conservés al principal arxiu públic de la Generalitat. El va ingressar entre els anys 2004 i 2005 i des d’aleshores, inventariat i amb la descripció accessible a través de la xarxa, constitueix no només un testimoni viu de la seva capacitat de treball, creació i activisme, sinó també un observatori eloqüent de la vida cultural catalana, durant moltes dècades del que ell mateix va batejar com un segle d’or de la cultura del nostre país. L’exposició, repassa, doncs, temàticament i cronològica, amb vocació de síntesi i d’arribar a tothom, l’acció fructífera de Joan Triadú com un dels principals referents de la cultura catalana del nostre temps, a través de l’anàlisi del seu activisme patriòtic, formatiu, i literari i cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor