Serà notícia

El nou Edifici Ripoll del Parc Taulí estarà en funcionament abans de l’estiu

El conseller de Salut, Josep M. Argimon, es va reunir amb professionals del Parc Taulí i va poder conèixer de primera mà el seu dia a dia i com estan afrontant aquesta sisena onada de la pandèmia. En el transcurs de la reunió també es van abordar alguns dels principals projectes de l’Hospital, com el projecte d’ampliació, un dels més ambiciosos del centre, i es va explicar l’estat de les obres del nou Edifici Ripoll (mòdul COVID). Aquest edifici permetrà l’ampliació i modernització de l’hospital per afrontar la pandèmia i la postpandèmia de la COVID-19, i suposa una inversió de 20 milions d’euros.

El nou dispositiu està situat a la zona nord del Parc Taulí de Sabadell, darrere l’edifici que acull l’hospitalització (Edifici Taulí) i fent façana amb el riu Ripoll. Disposarà de 96 llits: 32 llits de semicrítics a la primera planta; 32 llits d’hospitalització quirúrgica a la segona i 32 llits més d’hospitalització pediàtrica a la tercera. Les obres del nou edifici avancen a bon ritme i es preveu que acabin el proper mes d’abril. Després s’equiparà i es posarà en funcionament abans de l’estiu. El conseller Argimon també va visitar el Centre d’Atenció Primària Sant Fèlix, on es va reunir amb professionals de diversos equips del municipi. En aquesta trobada, els professionals van poder traslladar al conseller quin és el seu dia a dia, especialment en la lluita contra la COVID-19, tant als CAP com a les residències i altres dispositius. També van abordar la importància d’anar recuperant progressivament l’activitat ordinària, amb l’atenció a malalts crònics i la prevenció en salut. Així mateix, van tractar diferents iniciatives per a la desburocratització de l’atenció primària, com l’automatització de les baixes en pacients covid. La jornada a Sabadell també va comptar amb una visita institucional a l’Ajuntament, la primera del conseller Argimon, i una reunió amb l’alcaldessa Marta Farrès per repassar els assumptes més importants de l’atenció sanitària a la ciutat, amb especial atenció als projectes de promoció i prevenció de la salut. La secretària d’Atenció Sanitària i Participació de la Generalitat, Meritxell Budó, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral i la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, van acompanyar el conseller de Salut en la seva visita a Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor