Serà notícia

El cinema en català omple el febrer amb cinema infantil i l’estrena de ’Destí a Brighton’

Aquest mes de febrer, més de 60 sales de tot Catalunya oferiran pel·lícules en català amb tres propostes ben diferents. El CINC –programa de Cinema Infantil en Català– reprèn la programació amb més de 90 sessions. El Documental del Mes de febrer estrena “En el llindar” que segueix la transició de gènere d’un jove brasiler. També arriba als cinemes l’estrena del llargmetratge ‘Destí a Brighton’, una road movie que homenatja la cultura mod. John Parker, un jove de 19 anys de Manchester, s’embarca en un viatge de descoberta cap a Brighton amb l’antiga scooter Lambretta que hereta del seu pare. El director Chris Green recrea la cultura mod dels anys seixanta, amb una banda sonora encapçalada per Paul Weller i The Jam. Movie Films distribueix a partir del 4 de febrer aquesta pel·lícula doblada al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. Consulteu les sales a la cartellera de Cinema en català.

Aquestes obres han estat doblades o subtitulades en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’any 2021, 73 pel·lícules van comptar amb un ajut per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d’estrena en sales de cinema. El 5 de febrer es reprèn el CINC amb els films “Detectiu Conan: La bala escarlata”, “Space Jam: Noves llegendes” i “Spirit: Indomable”. Aquest programa de cinema infantil impulsat per la Secretaria de Política Lingüística comença enguany amb més de 90 projeccions que també inclouen “¡Canta 2!”, “Peter Rabbit 2: L’escapada”, “Raya i l’últim drac” i “Ron dona error”. Totes les pel·lícules del CINC s’han doblat amb el suport de Política Lingüística. El CINC es programa amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, d’ajuntaments i consells comarcals. Aquest 2022 hi haurà sessions a 18 ciutats de Catalunya: Badalona, Balaguer, Blanes, el Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d’Aro, Ripoll, Roquetes, Sant Celoni, Tarragona, Tàrrega i Vila-seca, amb la previsió que s’hi incorporaran més localitats les properes setmanes. Qualsevol exhibidor s’hi pot adherir a través de la bústia de cinema en català. La Secretaria de Política Lingüística el coordina, n’elabora el material de promoció i en fa la difusió al portal de Cinema en català i a les xarxes socials.

El cicle Documental del Mes ha programat per al febrer ‘En el llindar’, que s’exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 42 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 8 del País Valencià i, en línia, 11 sales virtuals de Catalunya i 1 a les Balears. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor