Serà notícia

Cinc candidatures al XIII Premi Europeu de la Prevenció de Residus

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat cinc projectes catalans a la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es donarà a conèixer en una cerimònia a finals de maig a Brussel·les. La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada al novembre passat: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada. El Premi Europeu de la Prevenció de Residus vol distingir aquelles iniciatives realitzades en el marc de la XIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que en aquesta passada edició es va dur a terme en 38 regions i durant la qual es van organitzar 12.489 activitats arreu d’Europa. Les candidatures que ha presentat l’ARC són:

En la categoria “Administracions”, l’Ajuntament de Badalona, per la campanya De l’oli a la pica, ni mica, amb l’agrupació de restaurants La Forquilla de Badalona. Es tracta d’una proposta per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de la mala gestió de l’oli domèstic, augmentar la quantitat d’oli reciclat i millorar la xarxa de punts d’aportació. En la categoria “Associacions”, la Plataforma Educativa, formada per onze entitats (Fundació Resilis, Fundació Astres, Fundació Acció Social Infància (FASI), Fundació Infància i Família, Fundació Gentis, Fundació El 7 d’Astres, Fundació Utopia, Cooperativa Idària, Eina Activa Empresa d’Inserció, Plataforma Educativa A.I.E. i Associació Acciona’t), ha promogut la campanya @mbientalMents, de sensibilització sobre aspectes ambientals, entre els quals subratlla la lluita contra el malbaratament alimentari. En la categoria “Institucions escolars”, l’Escola Sant Ròc, de Bossòst, amb el projecte comunicatiu multilingüe Mission 5R redusim es montanhes de residus! Es tracta d’una acció transversal amb tota la comunitat educativa, que empra les cinc llengües vehiculars del centre. En la categoria “Empresa”, la Mútua de Terrassa presenta el seu Compromís verd, amb la premissa que guarir la salut ha d’anar de la mà de la cura del medi ambient. L’acció destacada ha estat la promoció i evolució de la implementació en centres hospitalaris catalans del material tèxtil quirúrgic reutilitzable com a exponent de l’economia circular. Pel que fa a “Cooperació entre regions”, l’ARC presenta el Col·legi Sant Josep de Navàs amb escoles de França, Romania, l’Índia, Turquia, Tunísia i Portugal, i el projecte Every action matters, per implicar i conscienciar els alumnes que cal actuar per assolir comunitats locals més sostenibles a partir de petites accions.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor