Serà notícia

L’Hospital Dos de Maig inaugura una nova planta d’hospitalització d’aguts amb 29 llits

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha inaugurat una nova unitat d’hospitalització de 29 llits d’aguts a la ciutat de Barcelona. El dispositiu, ubicat físicament a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, és gestionat conjuntament amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau tant en l’àmbit directiu com de professionals, en el marc d’un conveni específic. Gemma Craywinckel ha destacat que “aquesta nova unitat amplia la capacitat de llits d’aguts a l’AIS dreta de l’Eixample de Barcelona i a la llarga es convertirà en una Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA), ampliant la dotació de llits d’atenció a la població més envellida.

El dispositiu també permet una major proximitat i integració dels serveis assistencials per a l’atenció del pacient fràgil complex amb l’avantatge addicional de facilitar-ne la coordinació. La directora assistencial de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Xènia Acebes, assegura que “facilitarà el flux i l’atenció dels pacients amb malaltia mèdica aguda o crònica aguditzada”. El director de l’Hospital Dos de Maig, Dani Rodríguez ha explicat la importància de la nova unitat ”en moments puntuals la demanda és molt alta i aquest increment de llits ens donarà una bombona d’oxigen per poder respondre a una necessitat existent i real al territori”.

El nou espai ocupa una superfície de 600 m², amb espais molt amplis, lluminositat, confort i suports tecnològics com ara les tauletes, que suposa una millora en quant l’experiència del pacient durant la seva estada pel fàcil accés a la informació del procés de la seva malaltia i facilita la comunicació amb els professionals assistencials millorant la qualitat de les cures infermeres.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor