Serà notícia

Tania Adam i Jaume Ayats, nous membres del plenari del CoNCA

El ple del Parlament ha escollit Tania Adam i Jaume Ayats com a membres del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) en substitució d’Edmon Colomer i Miriam Porté, que van deixar els seus càrrecs per motius professionals. Les candidatures dels nous consellers dels CoNCA, presentades a proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, han estat aprovades per majoria. Tania Adam (Maputo, 1979) és periodista i crítica cultural, fundadora de Ràdio Àfrica Magazine. El seu treball explora les migracions, les diàspores negres i les músiques africanes al llarg de l’Atlàntic Negre. La seva pràctica injecta relats alternatius sobre el continent africà i l’heterogeneïtat de la negritud en l’imaginari col·lectiu, amb la finalitat última de donar resposta als interrogants i les dificultats que emergeixen de l’encaix social de les cultures i persones afrodiaspòriques al territori espanyol i europeu. Ha comissariat «Microhistòries de la Diàspora. Experiències encarnades de la dispersió femenina» (La Virreina, 2018-2019); el programa d’activitats de «Making Africa: Un continent de disseny contemporani» (CCCB, 2016); «Africalisme» al Pati de les dones (CCCB, 2016), i les exposicions de l’Espai Avinyó (2011- 2012). Està co-comissariant «Blue Black Futures» (MACBA, 2022). És presentadora i dirigeix Ràdio Àfrica a Betevé Ràdio (2018). També ha presentat el programa d’entrevistes en profunditat Terrícoles (Betevé, 2017-2019) i African Bubblegum Music a Radio Primavera Sound (2019). Ha fet els guions de «Diàspores. Històries de l’art des de Barcelona» (MACBA, 2020) i d’«Expressions de l’Àfrica negra a Barcelona» (2009). Escriu a El Salto Diario, ElCritic, La Directa, Africa is a Country, Ctxt, La Maleta de Portbou, etc.

Jaume Ayats i Abeyà (Vic, 1960) és músic i professor d’etnomusicologia a la Universitat Autònoma. Doctor en Història de l’Art (especialitat de musicologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, i professor de violí pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Ha estat director del Museu de la Música de Barcelona entre el 2012 i el 2020. Guardonat el 2012 amb el Premi Nacional de Cultura Popular. També ha realitzat estudis d’etnomusicologia a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París. Ha escrit la seva tesi doctoral sobre l’expressió sonora de les multituds en el món urbà europeu i ha investigat la música oral catalana amb el Grup de Recerca Folklòrica d’Osona. Ha treballat com a instrumentista d’orquestra (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i Orquestra Simfònica del Vallès). Ha comissariat l’exposició Veus de la Mediterrània del Museu de la Mediterrània, i és autor amb Joaquim Rabaseda del documental Veus i sons de la Mediterrània. Dirigeix projectes de recerca dins del grup d’investigació «Les músiques en les societats contemporànies» (MUSC) de la UAB i col·labora en cursos de l’ESMUC. També canta amb el grup La Nova Euterpe. Del març al juny de 2018 fou professor visitant a la Universitat de Chicago per impartir Catalan Multipart Singing in Modern and Contemporary history: from Religious Brotherhoods to taverns and Choir Societies.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor