Serà notícia

El festival BCNegra clou la 17a edició, marcada pel retorn a la presencialitat

La 17a edició del festival BCNegra, la gran cita amb el gènere negre que organitza cada any l’Institut de Cultura de Barcelona, ha tancat les seves portes. El retorn a la presencialitat ha marcat la programació del festival, inaugurat el 3 de febrer i comissariat per Carlos Zanón, que ha convocat un total de 167 participants, entre autors i moderadors, i un públic fidel desitjós de sentir-los parlar sobre els seus processos creatius, la construcció de personatges, les claus del gènere, o assistir a les rutes literàries pels carrers de Barcelona. BCNegra va tornant a la normalitat, tot i que la pandèmia encara ha deixat notar els seus efectes. Els escriptors Hakan Nesser i Dominique Manotti van cancel·lar la seva participació per prevenció. Eduardo Mendoza i el guanyador del premi Pepe Carvalho, Don Winslow, els dos amb baixa mèdica, van fer les seves intervencions de manera telemàtica. Però en conjunt la programació s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, i ha estat seguida per 6.500 persones de manera presencial, mentre que al voltant de 2.000 ho han fet de forma telemàtica. Les sessions retransmeses via streaming es poden recuperar des de la web del festival.

Un dels principals objectius del Festival és fer ciutat i apropar-lo a tothom. És per aquest motiu que la 17a edició de BCNegra, ha estat present en diferents indrets de la ciutat, amb la tradicional inauguració a la Biblioteca Jaume Fuster, a Lesseps, i amb noves ubicacions, en nous espais. L’epicentre de la programació ha estat el Poblenou, un barri que ha sabut trobar l’equilibri entre la seva història, els seus carrers i la seva gent, amb la transformació que ha suposat la implantació del 22@, reforçant la seva oferta cultural, amb museus com el Disseny Hub Barcelona, el centre Ideal, o les noves llibreries inaugurades en els últims anys. La recent adquisició de l’emblemàtic teatre d’El Molino per part de l’Ajuntament de Barcelona ha permès obrir-ne les portes a la ciutadania. Durant tres dies, la sala va ser escenari de les activitats del festival, amb entrades exhaurides per a la majoria de les sessions. El BCNegra ha posat de manifest les ganes de la ciutadania per tornar a sortir al carrer, descobrir nous autors i autores, llegir i compartir. A l’edició 2021, BCNegra reivindicava el fet cultural com a element essencial per a la societat, enguany, amb el lema Aquí, demà, el festival ha fet un clam per deixar de banda la immediatesa, les presses i la dependència a les màquines i les xarxes, i parar unes hores per escoltar els veritables protagonistes i cronistes de la societat, els escriptors de gènere negre i policíac, i deixar pas a la reflexió.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor