Serà notícia

Presentat el conte ‘Petita Història dels Agents Rurals’, il·lustrat per Pilarín Bayés

El conte “Petita Història dels Agents Rurals”, il·lustrat per la coneguda ninotaire Pilarín Bayés, ha estat presentat al Temple Romà de Vic. L’objectiu d’aquesta publicació és sensibilitzar infants i joves sobre la protecció del medi natural i donar a conèixer les funcions del Cos d’Agents Rurals. El conte relata la visita d’una família al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. A través de les seves vivències i dels diàlegs d’aquest grup s’informa de manera amena sobre les normes a seguir en espais protegits, les feines que fan els agents rurals i l’origen del cos.

Amb una primera edició de 6.000 exemplars, aquesta història distribuirà als centres educatius de tot Catalunya on els agents rurals duen a terme les activitats de sensibilització ambiental. Els texts són de la periodista i escriptora especialitzada en literatura infantil i juvenil Meritxell Margarit que ha comptat amb el suport i testimoniatge de diferents agents rurals per construir la història. En l’acte de presentació hi ha participat la ninotaire Pilarín Bayés; Jaume Torralba, cap regional de la Catalunya Central i responsable del programa eduCAR; i Marc Costa, director general dels Agents Rurals. També han assistit l’acte l’inspector en cap del Cos d’Agents Rurals, Antoni Mur, el president de la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, Chakir el Homrani; la delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; i representants de l’editorial Mediterrània.

La jornada també ha servit per fer la reunió anual amb els agents que participen de la realització de tallers i xerrades del programa eduCAR, el programa de sensibilització i educació ambiental del Cos d’Agents Rurals. En aquesta reunió s’han planificat els nous continguts i tallers a realitzar durant el curs vinent. Durant l’any 2021 es van realitzar 552 activitats educatives a tot el territori català, que van permetre arribar a més d’11.000 persones. L’edició de la “Petita Història dels Agents Rurals” s’emmarca en la commemoració del 35è aniversari del Cos d’Agents Rurals. Els actes commemoratius es van iniciar el mes de novembre de 2021 al Monestir de Santes Creus, i es clouran aquesta tardor amb una exposició al Palau Robert de Barcelona. Durant l’any de commemoració, des de la direcció general dels agents rurals està preparant diferents iniciatives per explicar la feina que han fet els agents rurals en la protecció del medi natural al llarg de la seva història, així com per poder narrar l’evolució que ha viscut el cos des de l’any 1986.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor