Serà notícia

Els Mossos i la Federació Catalana de Basquetbol treballaran per eradicar la violència

Els Mossos d’Esquadra i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) han arribat a un acord de col·laboració a través del qual la Federació potenciarà la campanya #JoJugoNet, impulsada pel cos de policia arreu de Catalunya conjuntament amb la Federació Catalana de Futbol (FCF). Aquesta campanya té l’objectiu primordial d’eradicar les conductes i les actituds violentes a les pistes i els pavellons de tot el territori català. El President de la FCBQ, Ferran Aril, acompanyat del Gerent, Toti Mumbrú, es van reunir amb l’intendent Josep Antoni Saumell, Coordinador General de Seguretat en Esdeveniments Esportius, i el sergent Tomàs Rabadan, Cap de l’Oficina de l’Esport. La trobada va servir per establir sinèrgies positives entre ambdues parts amb vistes a poder treballar i anunciar la col·laboració en la campanya per a seguir treballant i conscienciant l’esport en general, i el bàsquet en particular, de la importància d’eliminar qualsevol acció violenta en la celebració dels partits així com també el racisme i la xenofòbia. Mossos i Federació inicien la campanya a les xarxes socials, amb el lema #JoJugoNet, per evitar els comportaments intolerants i les accions violentes en el món de l’esport.

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la FCBQ, han dissenyat un material infogràfic que distribuiran a tots els club i que servirà de suport visual de la campanya #JoJugoNet. D’aquesta manera, s’han dut a terme una sèrie de documents gràfics que subratllen i recorden la normativa vigent en l’àmbit de l’esport i en la celebració d’esdeveniments esportius. Els caps de setmana d’activitat comporten prop de 2250 partits al Bàsquet Català. Una xifra molt elevada d’encontres que requereix d’una conscienciació global i absoluta de la importància de promoure i potenciar el joc net i denunciar qualsevol incident violen que pugui succeir en una pista de bàsquet. Entre Mossos d’Esquadra i la FCBQ existeix, doncs, un protocol de col·laboració on s’estableix que serà la Federació qui requerirà suport policial en aquells partits o esdeveniments que es puguin preveure conflictius.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor