Universitats

La UB, entre les 200 millors del món en el rànquing de Xangai

Segons la nova edició de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai, la Universitat de Barcelona torna a ser l’única de l’Estat classificada entre les 200 millors del món. L’ARWU analitza unes 2.000 universitats de tot el món i publica la classificació de les 1.000 millors.

Un cop més, el rànquing mundial el lideren les universitats americanes. Les primeres posicions són per a Harvard i Stanford, mentre que Cambridge es col·loca tercera. En total, l’Estat espanyol situa dotze centres entre les millors 500 universitats del món. La Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Granada se situen dins de la forquilla 201-300. La Universitat Autònoma de Madrid, La Universitat Politècnica de València, la Universitat del País Basc, i la Universitat de València es queden en el segment 301-400.

El rànquing de Xangai s’elabora a partir de l’anàlisi de dades bibliomètriques en sis indicadors: el nombre de premis rellevants (Nobel, medalla Fields) que ha obtingut l’alumnat i el professorat de les universitats, els investigadors més citats en les 21 àrees de recerca determinades a partir de les bases de dades de Clarivate, els articles publicats a Nature i Science, els articles registrats al Science Citation Index-Expanded (SCIE) i al Social Science Citation Index (SSCI) i, finalment, l’eficiència acadèmica en funció de les dimensions de la institució (productivitat).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor