Universitats

El Govern i les universitats preparen un programa d’acollida per a estudiants de l’Afganistan

El Govern i el sistema universitari català estan elaborant un pla d’acollida per a persones refugiades procedents de l’Afganistan amb la finalitat que puguin reprendre els seus estudis universitaris al nostre país. Aquest programa vol donar resposta a la vulneració de drets fonamentals generada a la regió i que afecta especialment dones i nenes, així com també a minories especialment vulnerables.

El conveni de col·laboració que estan preparant l’administració de la Generalitat i el conjunt d’universitats públiques i privades catalanes permetrà desplegar un curs d’extensió universitària específic per a les persones afganeses refugiades al nostre país. A banda del finançament de totes les despeses acadèmiques i administratives derivades de la subscripció al curs, el programa pilot preveu, entre d’altres ajuts, aportacions econòmiques destinades a les despeses ordinàries dels estudiants.

Aquest pla d’acollida per a estudiants refugiades i refugiats arran de la crisi afganesa està sent coordinat des del Departament d’Igualtat i Feminismes, a través de la Secretaria d’Igualtats, i el Departament de Recerca i Universitats. Les 12 universitats públiques i privades catalanes estan convocades el proper 3 de setembre a una reunió extraordinària de la Comissió de Relacions Internacionals del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), a la qual assistiran, entre d’altres, la secretària d’Igualtats, Mireia Mata; el secretari general del CIC, Josep Ribas Seix; la directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme, Eunice Romero, i el director d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, Xavier Quinquillà. La reunió definirà l’estratègia comuna per garantir el dret a l’educació dels estudiants refugiats de l’Afganistan.

El paper social de les universitats catalanes per a persones refugiades de crisis humanitàries ja es va concretar l’any 2018 amb el desplegament d’un programa d’acollida arran de la crisi al Líban i al Pròxim Orient.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor