Opinió

Adeu, Barcelona

La notícia que els Roca deixaran d’assessorar la cuina del restaurant Roca Moo de l’hotel Omm el 31 de juliol arriba la mateixa setmana en què els germans han cuinat a Barcelona un sopar únic d’homenatge a Catalunya dins la gira gastronòmica que fan amb el BBVA. Una mala nova que comentem entre plats sorprenents, com la fideuà sense fideus, perquè encara que semblin de pasta, estan fets de marisc. Deu ser també un miratge, la seva marxa de la ciutat? “No, és ben certa. Hi vam arribar amb la Rosa Maria Esteva i en marxem amb ella”, comenta Pitu Roca.

I és que va ser gràcies a les arts persuasives de la propietària, que ara deixa el seu estimat hotel durant 25 anys en mans d’un grup holandès, que els Roca van trencar la seva regla de no sortir del Celler. L’admiraven per la seva feina al grup Tragaluz i estan “molt satisfets” del camí que han recorregut plegats. Ho explicaven el novembre passat en l’àpat de celebració del quinzè aniversari de l’hotel, tot un festí gastronòmic cuinat a quatre mans entre Joan Roca i Andoni Luis Aduriz. Una nit en què, ves per on, es va brindar per molts més anys d’èxit. “La veritat és que ara teníem un molt bon equip”, diu en Pitu, mentre que Jordi Roca (que conserva el seu Rocambolesc barceloní) parla de canvi de cicle.

Si aquella nit de novembre va ser rodona, no es va quedar enrere el menú que els germans van preparar dilluns per als clients del BBVA. Després d’investigar pel territori diversos productes, presentaven plats com l’espardenya feta amb peu de porc, el consomé de moixernons amb elements vegetals (que és, com diria Pla, “el paisatge a la cassola”), una olivada amb diverses varietats d’oliva cuinada amb nitrogen líquid i una versió de les postres de músic que en Jordi ha creat amb el cíborg Neil Harbisson. “En aquest viatge a la proximitat, ens han sorprès coses com trobar una girella de xai al Pirineu que és molt similar als haggis que fan a Escòcia.” Tot el que han après es traduirà d’alguna manera en els plats del Celler, tal com ha passat amb les seves anteriors estades pel món.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor