Opinió

Punts de vista

Antiamnistia guerracivilista

Que Pedro Sánchez necessiti els vots dels enemics d’Espanya per poder-la governar ha convertit aquesta temporada política en una de les més entretingudes. Hem pogut veure l’interès sobtat per la defensa de les llengües que es parlen a l’Estat i que no són el castellà per part d’aquells que, fins no fa gaire, se’n fotien. El català ja no es parla per molestar sinó que és una riquesa de la “plurinacionalitat” –és a dir: la realitat que ha salvat Espanya, de moment, de les urpes de l’extrema dreta. Qui sap quants mals de panxa deu haver provocat aquest canvi forçat de relat.

La negociació amb els independentistes ha fet aflorar la catalanofòbia a nivells espaterrants. N’han excel·lit les velles glòries del PSOE, com ara Guerra, González i Rodríguez Ibarra. Costarà de superar la nauseabunda comparació de l’amnistia amb “una violació a 40 milions d’espanyols” feta per l’expresident d’Extremadura.

Aquest 3 d’octubre, just el dia del sisè aniversari del discurs de Felip VI a favor de la repressió a Catalunya, la Casa del Rei va anunciar que havia encarregat a Sánchez que es presenti a la investidura (és el seu deure). Els mitjans de la caverna han fet creure que això seria l’avantsala de l’apocalipsi. Per tant, han desencadenat una reacció furibunda entre els seguidors d’extrema dreta, que han omplert les xarxes amb insults al monarca, a qui titllen de traïdor i inútil per no poder evitar que Espanya caigui en mans dels seus enemics.

La caverna mediàtica ha agitat tant l’espantall d’una guerra civil imminent si Sánchez pacta amb els independentistes que els seus gossos de caça, rabiosos, han començat a arrancar el cap fins i tot al ninot major: el rei. Una reacció de color ben falangista. Als agitadors habituals, d’Aznar a Abascal passant per una afamada Ayuso i un perdut Feijóo, ja els va bé, per ara, que el clima sigui coent i delirant. I que els agitats flirtegin amb un cop d’estat. Però, fins a quin punt seran capaços d’estirar la corda del “que ve altra nova guerra civil” sense que els esclati als morros?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor