Experiències

Calella celebra els 40 anys de Fira mirant enrere

La popular mostra, que combina el model de fira i festival, tornarà al passeig de Manuel Puigvert un any després d’haver estat suspesa per la pandèmia i centrarà el monogràfic en recordar aquells territoris convidats que han projectat la ciutat arreu del món. La cita és del 23 al 26 de setembre

La Fira de Calella i l’Alt Maresme podrà celebrar finalment els 40 anys de trajectòria. Amb un any de retard, obligat per la pandèmia, la popular mostra centrarà aquesta edició en homenatjar aquelles ciutats i territoris d’arreu del món que van ser convidats en algun moment de la seva història. El passeig de Manuel Puigvert tornarà doncs a ser l’escenari d’una fira que es distribuirà en quatre àmbits: Europa i la mediterrània; Amèrica (Xile, l’Havana i Veracruz); Àsia i Catalunya i el seu entorn. Cadascun d’ells coincidirà amb un dels dies de la fira, que se celebrarà entre el 23 i el 26 de setembre. A banda de l’espai dels monogràfics, la mostra mantindrà els espais que li son propis com ara la zona d’entitats; l’artesania i la gastronomia; l’escenari d’actuacions; i la carpa del vermut de l’hospital.

Aquesta 40a edició presenta una sèrie de novetats per millorar l’experiència de tots els visitants i garantir la seva màxima protecció tot complint les mesures anti còvid. En concret, la Fira agafa embranzida en el camp de la transformació digital i oferirà entrades a la venda de pagament en línia, informació i inscripcions a tallers amb codis QR, reduint el paper i també disminuint el risc de qualsevol contagi. En segon lloc, el recinte disposarà d’un segon espai amb un escenari més perit a la zona del monogràfic per oferir així activitats de format més reduït; la zona del vermut, d’altra banda, també s’ampliarà i es delimitarà la zona de teules, per poder menjar i beure amb seguretat i sense aglomeracions. Per comptar amb més espai i poder caminar lliurement, es reduiran els estands, de 120 a 90.

La programació de la fira no es donarà a conèixer fins el mateix mes de setembre. Durant la presentació de l’esdeveniment, però, sí que es va fer públic el cartell commemoratiu, obra de la dissenyadora calellenca Carme Guri que mostra tot resseguint el perfil de la costa, algunes de les icones més representatives de la ciutat, com el far i les Torretes.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor