Negatiu

JOSEP BORRELL

El ministre d’Exteriors espanyol mereixeria tenir aquesta secció de manera fixa des de fa mesos, perquè la seva gestió i actitud són impròpies d’un demòcrata en general i d’un diplomàtic en particular. L’última borrellada ha estat l’espionatge barroer a les delegacions a l’exterior del govern de la Generalitat, una mostra més del funcionament abjecte de les clavegueres d’un Estat espanyol que es comporta sense miraments de cap tipus a l’hora de combatre no només l’independentisme sinó, en aquest cas, els interessos de tots els catalans a l’exterior.

Positiu

ALBA VERGÉS

El govern de la Generalitat ha recuperat, revertint un dels efectes de les retallades provocades per la crisi en l’àmbit de la salut, l’Agència de Salut Pública. Això ha estat possible gràcies al fet que el Parlament va aprovar dimecres

per unanimitat la creació d’aquest organisme interdepartamental que ja s’havia creat l’any 2008, que va ser dissolt el 2013 i que té com a missió fonamental guiar la presa de decisions polítiques en el marc de la sanitat amb criteris tècnics i científics, així com gestionar les eventuals crisis de salut pública.