Innovació

El tren del talent

Una trentena de ‘start-ups’ dels Pirineus Orientals, Girona, Barcelona, Madrid, Marsella, Tolosa i Montpeller van presentar al TAV els seus projectes

Un nou modern i senzill aparell que immobilitza una extremitat i substitueix el tradicional guix de manera personalitzada. Dissenyat amb extrema precisió gràcies a un sofisticat software i elaborat en temps rècord. És la innovadora proposta de Jordi Tura, d’XKelet, que suposa “posar fi als problemes sanitaris del guix, avançar la feina del fisioterapeuta i poder escanejar i construir el producte en menys de 30 segons”. Únic al món. També des de Girona, Víctor Domínguez impulsa De Pis en Pis, que connecta gent que cerca i ofereix habitacions en pisos compartits. “La persona interessada ho publica a la nostra plataforma i mitjançant la intel·ligència artificial, en menys de 48 hores, troba l’opció ideal que busca. Estalviem costos i ajudem la gent gran perquè no se senti sola, a part dels joves que volen compartir pis”, explica. La Carme Ferrés, de Palamós, també posa en contacte la gent, en aquest cas perquè corredors i ciclistes puguin descobrir noves rutes guiats per persones del territori: “Creem una xarxa social fàcil d’utilitzar per sortir a córrer, caminar, fer marxa nòrdica... La gent local et pot ensenyar coses que amb un mòbil a la mà et perdries, a més del valor humà que suposa.” Les apps Twinapp Running i Twinapp Cycling són les eines que ha dissenyat Cherrytech amb aquest propòsit. Un altre mecanisme de contacte és l’aplicació de xat per a organitzacions o empreses. “Les empreses no tenen aplicacions exclusives de xat. La diferència amb WhatsApp és que l’organització dona d’alta els usuaris i controla el grup. L’objectiu és substituir els correus”, explica Eduard Rifà, fundador de Zonetacts. Una altra aposta i solució intel·ligent.

Tot plegat es va presentar entre dijous passat, quan hi va haver molt talent sobre rodes! Concretament, als vagons del TAV. Es tracta de l’experiència French Tech Train, promoguda per Pyrénées Méditerranée Invest i duta a terme en el trajecte Perpinyà - Madrid, passant per Girona i Barcelona. Una trentena de start-ups del sud de França, de Catalunya i de Madrid van poder exposar durant el camí els seus projectes a inversors, bancs i institucions. Tot un esdeveniment singular, empresarial i tecnològic, ja que es van presentar interessants propostes innovadores i ambicioses. El networking celebrat al migdia a Barcelona va ser el punt de partida. “Volem connectar empreses emergents que cerquen capital, i per això ens hem sumat a aquesta segona edició”, diu David Coromina, responsable de la Cambra de Comerç de Girona.

Els premiats

En l’acte celebrat dijous a la nit en un hotel de Madrid, es van lliurar els premis d’aquesta segona edició del French Tech Train. Va ser durant el trajecte del TAV cap a Madrid quan es van fer les presentacions de dos minuts, amb suport de vídeo, per part de cada emprenedor. El premi del tren va ser per IpaidThat, de Barcelona, que facilita la recollida automàtica de factures i la reconciliació bancària per a pimes. CoursiCab, de Perpinyà, que connecta taxistes de França amb empreses de qualsevol sector per a l’entrega de petits paquets, va obtenir el premi del jurat. També de Perpinyà, Pousse Pousse, que facilita periòdicament la recepció de tot el necessari per cultivar en un balcó o un jardí, va guanyar el premi Coup de Coeur, mentre que Xkelet Easy Life, de Girona, va rebre el premi d’innovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor