Innovació

L’Escola Gabriel Castellà i Raich d’Igualada s’adhereix al programa Magnet

L’Escola Gabriel Castellà i Raich d’Igualada ha iniciat aquest curs 2021-22 el projecte d’innovació educativa en aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai en el marc del Programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”. El projecte de l’escola de primària fomenta l’aprenentatge a través la innovació científica. El centre forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que desenvolupen 33 centre educatius d’arreu de Catalunya.

L’Escola Gabriel Castellà ha acollit la presentació del programa Magnet a Igualada, en la que han participat representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament d’Igualada, el Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Espai. La secretària de Transformació Educativa del Departament d’Educació, Núria Mora, ha explicat que “volem centres amb autonomia, amb projectes propis, i com a Departament de ser capaços de posar la infraestructura per tal que cada centre sigui únic. I el Magnet és únic perquè serà una palanca que permet fer el canvi”. Núria Mora ha remarcat que “els docents són l’eina que farà possible aquest canvi, i suposarà un esforç. Però tindran el suport d’un parnter, un acompanyament pedagògic que serà fonamental. I tot plegat farà possible el canvi a tot el centre, per impregnar el coneixement en tots els àmbits del dia a dia. El Magnet permetrà deixar les llavors del canvi en cadascun dels nens i nenes del centre”.

El projecte educatiu de l’Escola Gabriel Castellà i Raich té com a objectiu la millora de les competències de l’alumnat per seguir aprenent al llarg de la seva vida. Per assolir-lo, l’escola situa l’alumnat al centre de l’aprenentatge i empra metodologies com ambients i tallers, racons, treball globalitzat, teatre, robòtica i arts en anglès. Des de fa uns anys l’escola igualadina ha engegat un procés de transformació educativa, a través de projectes artístics com Entre Cordes, que li ha valgut el reconeixement del Premi Ensenyament 2020, que atorga anualment el Cercle d’Economia. Amb la incorporació al programa Magnet, l’escola vol consolidar i expandir la transformació educativa en l’àmbit artístic i obrir-la també a l’àmbit científic. L’aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) té com a objectiu estimular el pensament científic de l’alumnat de l’escola Gabriel Castellà. Fer-se preguntes, fomentar la capacitat d’observació, cercar evidències i qüestionar-se les respostes permetran a l’alumnat comprendre que la ciència és un sistema basat en l’evidència, l’experimentació i el raonament. L’expertesa de l’ICE-CSIC ajudarà a l’escola en aquest camí per fomentar l’aprenentatge científic i tecnològic de l’alumnat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor