Homenatge a Georgie Dann
Que la revista francesa París Match il·lustrés la seva entrevista amb Corinna Larsen amb una imatge que més que viral pot esdevenir llegendària, la de l’emèrit exhibint la seva habilitat amb la barbacoa, donaria la raó a tots aquells que sempre han defensat Joan Carles I per una de les seves grans habilitats socials: el campechanisme. Problema: qui surt a la foto, que va ser feta fa una dècada, no és precisament el seu fill oficial, Felip VI, ni la residència és La Zarzuela, ni la dona a qui observa amb atenció és la reina Sofia. Resumint. La imatge la va prendre la seva amant més mediàtica, que no l’única en aquell mateix moment, i el nen que hi fa acte de presència, de nom Alexander i ara major d’edat, té molts números per ser un altre dels bastards, en el sentit original del terme, que la corona espanyola ha anat escampant pel món.
Això no ho va dir Corinna en l’entrevista, sinó la periodista Pilar Eyre quan va veure, també astorada, la imatge de Joan Carles I i Alexander plegats. “Li deia papà.” No sabem si ho feia com a símbol de la seva estima personal o simplement perquè era el seu pare i ho sabien els tres implicats. De fet, molta gent s’ha dedicat a comparar l’aspecte físic del fill amb el del rei emèrit i fins i tot l’aparença actual d’Alexander amb la de Felip VI, unes imatges en què es veuria clarament que si no són germans, són clavats.
Joan Carles I vivia a Madrid, quan encara era rei, una vida paral·lela en un habitatge privat amb Corinna i el seu fill, família a la qual va compensar posteriorment amb uns 65 milions d’euros que l’estan portant pel camí de l’amargura aquests últims anys, perquè alguns plebeus no entenen que un monarca pugui anat sobrat de bitllets. Nosaltres, és clar, ens quedem amb els seus millors moments i records: coent botifarres mentre de fons sonava, segur, Georgie Dann...
Alexander i Joan Carles, en la imatge viral que Corinna Larsen va filtrar
El “cop d’estat”
Entre les revelacions de Corinna en l’entrevista n’hi ha una de més o menys nova, un matrimoni de conveniència pel qual pocs haurien apostat: Rajoy i la reina Sofia. Segons l’amant reial, ells dos van pactar un “cop d’estat” contra Joan Carles per apartar-lo del poder i col·locar el seu fill, que era, per raons lògiques, molt més apreciat per la mare.
Política i justícia fan el seu mur més alt
Aquesta setmana s’ha conegut, segons ha explicat Ernesto Ekaizer, que els fiscals que teòricament investiguen els presumptes delictes de Joan Carles I de suborn en l’adjudicació de l’AVE de la Meca a través de pagaments de comissions estan a punt d’arxivar el cas per raons múltiples, que inclouen sobretot el mur de la inviolabilitat. Això, en el front jurídic. Mentrestant, en el front polític, el Congrés ha tornat a vetar una iniciativa per delimitar, precisament, la inviolabilitat del rei quan actua com a “persona privada”. El PSOE, el PP i Vox han paralitzat la iniciativa davant la resignació d’Unidas Podemos, que en aquest terreny fa temps que ha perdut la partida.
Felip VI perd l’AVE cap a Barcelona
La imatge sota mínims que manté Felip VI a Catalunya comença a donar resultats contra els seus propis interessos. Els assessors del govern socialista ho saben i prenen mesures, encara que siguin tímides. Així, el rei no ha pogut venir per primer cop a Barcelona a participar en l’acte de la nova promoció de jutges. Segons el poder judicial, el govern no ho ha permès. Els mitjans espanyolistes ho relacionen amb la negociació dels pressupostos generals. En qualsevol cas, no és benvingut.