Articles

L’àlbum familiar de Miró

Una exposició a Mont-roig mostra imatges inèdites de l’àlbum familiar de l’artista, que recullen moments íntims amb la seva família durant les llargues estades al mas Miró

QUOTIDIANITAT
“Són moments íntims i domèstics, imatges molt quotidianes de l’època, de moments viscuts al mas que marquen molt Miró i la seva família”

Les llargues estades que Joan Miró va fer al mas de Mont-roig del Camp, en contacte amb la natura i amb la vida rural, van marcar no només la seva personalitat artística (amb obres com La Masia) sinó també la de la seva família. A l’artista li agradava que els seus nets passessin els estius al mas Miró i el seu àlbum familiar recull els instants viscuts en aquell paisatge físic i emocional. Ara, per primer cop, s’exposen públicament imatges dels moments íntims i quotidians de l’artista i la seva família durant els anys 50, 60 i 70. L’exposició, Miró i Mont-roig. Àlbum de família, es pot veure fins al 3 de setembre al centre cultural Església Vella de Mont-roig.

La mostra parteix d’una idea de Joan Punyet i de Lola Fernández, net i besneta de l’artista, respectivament, que han rebuscat els àlbums de la seva mare, Maria Dolors Miró, per mostrar, ara ja fora de l’entorn familiar, alguns dels moments viscuts en aquell entorn del Baix Camp. A la platja, jugant al mas Miró, voltant pel terme en bicicleta, amb veïns del poble, en celebracions d’aniversaris d’algun membre de la família... “Són moments íntims i domèstics, imatges molt quotidianes de l’època, de moments viscuts al mas; són moments que marquen molt Miró i la seva família”, explica Elena Juncosa, directora de la Fundació Mas Miró, entitat que coorganitza la mostra conjuntament amb l’Ajuntament de Mont-roig, amb el suport de la Successió Miró i la col·laboració de l’entitat local Centre d’Estudis Mont-rogencs, que ha ajudat a identificar persones del poble que van relacionar-se amb la família. Una de les fotografies inèdites que s’exposa és la de la convalescència de la filla de Miró, Maria Dolors, a causa d’un greu accident a les vies del tren de Mont-roig, el 1965, un fet que va marcar de ple l’artista i després del qual va regalar el Tapís de Tarragona a l’hospital de la Creu Roja a Tarragona, on va estar ingressada, per agrair l’atenció rebuda. Alguns de les fotografies s’acompanyen amb fragments de textos del recull Cerca de Miró, escrits per David Fernández, el net gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor