Lletres

Premis i debuts

Avui dediquem la secció a novel·les premiades o de debut o totes dues coses alhora. Sol ser complicat accedir al mercat editorial amb una primera obra i una de les maneres d’aconseguir-ho és presentar-se a premis literaris i a veure si sona la flauta. Edebé és una editorial que aposta fort pels premis, en té un d’infantil i un de juvenil entre els més importants de l’Estat espanyol (a més, els publiquen en les quatre llengües oficials). Això fa que s’hi presentin professionals i no hi ha oportunitat per a debuts.

L’últim premi Edebé de literatura infantil el va guanyar el barceloní Agustín Sánchez, especialista en la literatura del Segle d’Or, amb Sigues tortuga. A l’obra, el filòleg explica com el gall Abelard ho està passant fatal. Fa molt temps que no té feina –havia estat un cantant famós– i no té ni un ral. Un dia li ofereixen ser professor de cant i l’Abelard s’entusiasma, perquè la música és la seva especialitat. Però la feina no és el que esperava. Les seves alumnes són Les Wonderful, cinc tortugues velletes que tenen unes veus horribles. I el pitjor és que pretenen que l’Abelard les ajudi a guanyar un concurs de cant –perquè en música també hi ha premis i debuts–. Amb el seu entranyable optimisme i la seva bondat infinita, les tortugues posaran a prova la paciència del gall i li ensenyaran que, en aquesta vida, el que importa no és arribar lluny sinó gaudir del camí.

Anna Baquero complementa el text amb unes il·lustracions simpàtiques i ben definides.

SIGUES TORTUGA Text: Agustín Sánchez Aguilar Il·lustració: Anna Baquero Traducció: Maria Llopis Editorial: Edebé Pàgines: 216 Preu: 9,60
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor