Música

Novetat discogràfica

NASCUTS D’UN POEMA

Km.0 és un grup nascut, literalment, d’un poema. Així ho explica Mireia Sánchez, la seva cantant i principal lletrista: “Jo vaig estudiar Educació Primària –de fet, al grup hi ha uns quants mestres– i tenia un company que escrivia molt bé i que em va regalar un poema pel meu aniversari. Es titulava A tu i de seguida vaig veure que en podia sortir una cançó, però jo no tenia un grup de música en aquell moment. Així que, a través d’amics que tenien amics músics, vam muntar el grup. Això vol dir que al principi les set persones que formem la banda no ens coneixíem gaire, però després d’un any i escaig fent música junts, el projecte ja està força consolidat tant en l’aspecte personal com musical: ja hem trobat la nostra sonoritat i tenim un Km.0 més madur.” Tot això va passar just abans de la pandèmia, i el primer resultat va ser, justament, la publicació del single A tu, el setembre del 2021, pocs mesos abans del debut del grup en directe, el Sant Jordi del 2022 a Sant Celoni. El setembre del mateix any va aparèixer el primer EP del grup, 4 paraules i un desig, amb quatre cançons interconnectades, com si es tractés d’un programa radiofònic. I el divendres 20 d’octubre surt finalment el primer àlbum del grup, Les coses que som, un títol extret de la cançó triada com a primer single d’avançament del disc, Em quedo (“Em quedo amb totes les coses que som”), llançat a final del novembre passat, al qual han seguit en els últims mesos Va canviant, amb la col·laboració de Gemma Humet, i Part de mi.

Km.0 és un grup format per músics de diferents punts de Catalunya, com ara el Papiol, Tarragona, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i la localitat valenciana de Rossell. El grup el completen Javi Romagosa, baix; Marcel Figueras, guitarra; Albert Niñerola, trompeta; Marina Ribas, trombó; Marcel Pàmies, teclats, i l’última incorporada, Laia Anglada, bateria. També té un pes important en el so del grup el seu productor habitual, Toni Benlloch.

“Suposo que es pot dir que fem pop català, però amb referències una mica de fora que fan que el resultat sigui una mica diferent”, explica la Mireia, que també subratlla que els instruments convencionals conviuen en la música de Km.0 amb “una mica d’electrònica” per crear uns ambients sonors en què la secció de vent també surt una mica del seu paper habitual per integrar-se més en el conjunt.

Dos aclariments, abans d’acabar: el nom del grup té un origen tan corrent com una “tarda de bar”, una passejada pel carrer buscant noms inspiradors i unes pomes de Km.0. I la col·laboració de Gemma Humet a la cançó Va canviant és també de proximitat: la Gemma és mestra de cant de la Mireia al Taller de Músics, i d’aquest vincle docent ha sorgit una amistat. Està previst que Humet sigui també una de les artistes convidades, juntament amb membres de la Balkan Paradise Orchestra i altres col·laboradors del grup, al concert de presentació de Les coses que som, que tindrà lloc el 9 de novembre a la sala La Nau de Barcelona.

Les coses que som Intèrpret: Km.0 Discogràfica: Picap Xarxes socials: a Instagram, @km0_oficial Proper concert: 9 de novembre a La Nau (Barcelona)
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor