Lletres

Llibre petit, bona literatura

A la dècada del 1950 es va popularitzar l’Enciclopedia Pulga, que va arribar als 500 números. Eren uns llibrets de confecció barata, de 10 x 7 cm, a preus d’entre 1,5 i 8 pessetes, que tant podien contenir assajos sobre l’existencialisme com la biografia de Rasputin com obres literàries de Verne, Balzac, Ramon y Cajal, Bécquer, Turguénev, Poe... Veritables llibres de butxaca, sens dubte.

Fa poc més de vint anys, Kalandraka va publicar quatre capsetes amb set Minillibres per somiar –que és com es deia la col·lecció–, il·lustrats i amb històries originals –en tots els sentits– de diversos autors. Eren llibrets per als més petits, de 24 pàgines i de 7,5 x 7,5 cm.

Ara Combel repeteix l’experiència, per la franja infantil, amb la col·lecció Contes de la puça. Són capsetes amb cinc llibrets, de gairebé 10 x 10 cm. Dins de cada capça hi ha un conte popular, un de rimat, un d’inventat, un de mut i un còmic. Cada conte l’escriu i l’il·lustra un dels autors i a cada capsa es combinen tant els autors com la tipologia de contes, de manera que la varietat i les propostes literàries són ben diferents entre una capsa i una altra.

Els cinc contes van dins d’una capsa que s’obre fàcilment i a l’interior de la qual hi ha un joc d’entreteniment, de regal, podríem dir. A més de llegir els cinc petits contes, els petits lectors podran jugar a laberints, a trobar diferències, a resseguir punts per descobrir el dibuix que hi apareix...

De moment han editat tres capses. Contes de la puça 1: Els tres porquets i el llop, Lluís Farré; Cuit i amagar, Christian Inaraja; Entre núvols de cotó, Mercè Canals; La volta al món, Sebastià Serra, i Sopa de rave, Luisa Vera

Contes de la puça 2: La Caputxeta Vermella, Sebastià Serra; Mudances, Christian Inaraja; El tapironinc, Luisa Vera; Ai, que te’m menjo!, Lluís Farré, i Bestiari d’estiu, Mercè Canals.

Contes de la puça 3: Rínxols d’or, Mercè Canals; On ets?, Luisa Vera; L’escola pirata, Sebastià Serra; Serafina, Lluís Farré, i Concurs de superherois, Christian Inaraja.

És evident que al pot petit hi pot haver la bona confitura i al llibre petit la bona literatura.

Contes de la puça Tex i il·lustració: Mercè Canals, Lluís Farré, Christian Inaraja, Sebastià Serra i Luisa Vera Editorial: Combel Pàgines: 28 x 5 Preu: 10,50
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor