Lletres

Sumant interessos

Avui és el dia de Reis, una de les dates més excitants per als interessats últims d’aquesta pàgina. Perquè comptem que els lectors principals sou adults. I avui és l’últim dia en què aquesta secció de recomanacions de literatura infantil i juvenil es publica en aquest format. Tot canvia. Intentarem, però, continuar esgarrapant espai per als àlbums il·lustrats i les novel·les per a petits i adolescents.

Gemma Capdevila (Barcelona, 1988) assegura que, des de sempre, cerca “el blau del mar, els sons del vent i la quietud de les muntanyes”. És il·lustradora i ja ho volia ser quan tenia 12 anys. Per això es va formar a l’escola Llotja i a Eina i també ha estudiat belles arts.

En aquest nou àlbum se centra en el concepte de simbiosi. “Fet de viure dos organismes diferents associats o units més o menys íntimament, habitualment amb benefici recíproc”, segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans.

Capdevila ofereix fins a 25 exemples de simbiosis d’arreu del món i, a més d’uns textos molt aclaridors, il·lustra cada exemple amb uns dibuixos realistes, amb aquarel·la i llapis, i jugant amb unes perspectives i composició de pàgina molt interessants.

Moltes de les simbiosis són entre animals, tant mamífers, com rèptils, insectes i peixos, però també hi ha vegetals i microbis.

No sempre la simbiosi beneficia els que en formen part. De vegades, no els afecta i, en d’altres, pateixen algun perjudici. Però, en tot cas, és una relació pacífica que ha fomentat l’evolució de les espècies treballant en equip. Un molt bon títol.

Simbiosis Autora: Gemma Capdevila Editorial: Cossetània Pàgines: 74 Preu: 18,90
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor