Opinió

Punts de vista

descans merescut

Les vacances ens permeten fer altres activitats, però no necessàriament hem d’omplir l’agenda

El calendari escolar s’esgota i arriben unes merescudes vacances que tots ens hem guanyat, tant els petits com els pares i mares. El cap ja es nota saturat d’informació, d’obligacions, d’un estrès sostingut en el temps. Ara toca descansar i, com comentava aquesta setmana en les sessions mensuals que organitzo amb l’experta en intel·ligència emocional Txell García, és necessari organitzar-se, perquè els que tenim fills, per poder desconnectar, també hem de planificar el nostre descans perquè sigui efectiu. De la conversa amb la Txell, he extret recomanacions que ens poden anar bé. Per gaudir d’un descans és primordial establir temps per a nosaltres, per a tots. És possible que necessitem reservar-nos moments per estar sols, per assaborir el cafè al matí, per fer un bany tranquil·lament, així que tocarà gestionar el temps i repartir les tasques per tenir cura dels petits. És fonamental una organització mínima dels horaris amb antelació, per evitar desajustos i estrès. I és interessant no oblidar que les vacances ens permeten fer altres activitats, però que no necessàriament hem d’omplir l’agenda. Trobar en les tasques quotidianes i necessàries un moment per compartir en família també és clau: fer junts el dinar, planejar la compra al supermercat com una activitat més o menys lúdica i comprendre que els pares i mares no necessàriament hem de ser animadors socioculturals les vint-i-quatre hores del dia. És bàsic avorrir-se: sí. De fet, hauria de ser obligatori. Allunyar els estímuls que ens arriben de fora per trobar aquest espai en què la ment divaga, la imaginació apareix i els minuts passen més a poc a poc. Intentem allunyar-nos de les pantalles tant com puguem durant el temps de desconnexió.

També hem de mirar de rebaixar les expectatives: moltes vegades la pau que necessitem no es troba en llocs llunyans, ni en plans que costen una fortuna. En la majoria dels casos podem relaxar-nos a casa, canviant les rutines i prenent-nos les coses amb molta més calma. No fa falta complicar-se la vida en excés. Pensa per un moment que pots organitzar un àpat meravellós, de manera divertida, amb temps i per molts menys diners dels que et gastaries a menjar qualsevol cosa pitjor en qualsevol lloc rodejat d’estrès. Et mereixes un descans. Un bon llibre. Una bona música i una dieta saludable. Prepara’t per tenir-ho!

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor