Opinió

De Fraga a Maó

anem de caça

Sabem que a Mallorca hi ha el mal costum de fer parts i quarts i que, dins de Vox, predominen els homes curts d’enteniment. N’hi ha prou de dir que rebutgen el canvi climàtic. A la ultradreta ja els va que els qualifiquin de negacionistes. Recordem: el negacionisme nega l’holocaust que va patir el poble jueu.

La cosa va així. Per un costat, el govern de Consell de Mallorca (PP i Vox) suprimeix una activitat relacionada amb el canvi climàtic dirigida als estudiants de primària, secundària i cicles formatius perquè considera que està “carregada de sectarisme”, respon a “l’ideari de Podem” i “era el sant i senya de l’esquerra més radical”. Ho diu el vicepresident insular de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca, Pedro Bestard, de Vox, caçador i, fins al dia del seu nomenament, president de la Federació Balear de Caça. L’activitat, que portava per títol Actuem per aturar el canvi climàtic, l’ha substituïda per una altra relacionada amb “la caça i el medi”. Per un altre, a Cala Millor, un nucli costaner de Mallorca que pertany a dos municipis, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera –on governa la dreta–, es presenta fa uns dies, a so de bombo i platerets, un projecte pioner que es va començar a implementar el gener d’enguany, és a dir, amb l’anterior govern, i que permetrà augmentar la resiliència de la badia davant l’amenaça del canvi climàtic. Es diu LIFE Adapt Cala Millor.

Cala Millor podria arribar a perdre entre el 33 i el 66% de la platja en poc més de setanta anys, i el voltant del 74% dels seus habitants es veurien afectats per aquest fet. En acabar la temporada d’estiu, els guanys se situen en 75 milions d’euros. Els impactes socioeconòmics dels efectes del canvi climàtic poden ser crítics. A Sant Llorenç poden perdre fins a 136 milions en condicions adverses, i a Son Servera, fins a 26,7 milions. Són estimacions per a l’any 2100.

A la presentació del LIFE Adapt Cala Millor, el director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu, va afirmar: “Des del govern estam plenament conscienciats davant del canvi climàtic, i per això treballem de manera transversal amb iniciatives com aquesta.” Perfecte. Però... què li passa a aquesta gent? Pateixen un trastorn de neurodesenvolupament i la seva teràpia és anar de caça?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor