Opinió

De Fraga a Maó

Fira d’artesans

Lo cap de setmana del 25 i 26 de novembre, es va celebrar a Nonasp la III Fira d’Artesans. Es tracte d’una iniciativa impulsada per l’associació Amics de Nonasp que, en la col·laboració desinteressada de molts veïns del poble, és possible tirar endavant. La fira es va inaugurar lo dissabte al matí, i hi van intervenir lo president de l’associació Amics de Nonasp, l’alcalde del poble i lo president de la Comarca Baix Aragó-Casp. Enguany, com a novetat, es va convidar un artesà del poble, que va ser la Fusteria Oset, que enguany celebre el seu 90è aniversari. La família, en la seua intervenció, va parlar de la història familiar i va posar en valor la importància dels oficis tradicionals en els municipis. A més, durant los dos dies se va poder visitar la seua fusteria i veure alguns dels objectes i ferramentes que els han acompanyat al llarg dels anys.

Durant estos dos dies, lo centre històric del poble es va omplir d’activitats. A la mateixa plaça major estaven ubicades les parades de vins, principalment de la ribera del Matarranya, així com un punt de venda de “tapes” elaborades pels peixaters del poble. Pujant pel carrer Major trobàvem parades d’artesans, comerç local, demostracions d’oficis... I repartides pel poble, es podien visitar diferents exposicions: un recorregut per la història dels ordinadors, treballs manuals, ebenisteria, figures de Lego, ceràmica, maquetes de tren, entre altres coses. També es va poder visitar lo Museu Etnològic.

Lo diumenge al matí, vam poder veure un bon grup de puntaires vingudes de pobles veïns i no tan veïns, que es van instal·lar al pavelló municipal per fer una demostració de la seua artesania. Des d’aquí mateix va eixir lo grup de jota local, que va fer un recorregut cantant jotes de ronda per tota la fira, al qual la gent es va afegir i els va acompanyar. A l’hora de dinar, es va fer una gran paella d’arròs del tros que unes tres-centes persones van menjar.

Al vespre es va tancar un bon cap de setmana en què es va poder comprovar l’èxit d’aquesta III Fira d’Artesans de Nonasp. Una cita anual que cada any atrau més persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor