Opinió

La República que bull

PUNT I SEGUIT

El setmanari La República obre una nova etapa i passa a integrar-se dins del diari El Punt Avui

El número de La República que teniu a les mans és el darrer que apareix amb el model actual; amb un web propi i amb un format independent en paper, que cada dissabte heu pogut trobar al vostre quiosc. El 28 d’abril del 2018, el nostre setmanari va aparèixer per primera vegada als quioscos; i, des del 26 de maig següent i fins avui, s’ha anat connectant, setmana rere setmana, amb els lectors, tant en format paper com en la versió digital. En aquell número zero explicàvem que l’objectiu de la publicació i de tots els periodistes que la integràvem era “reforçar la normalització del republicanisme com a marc de referència i ajudar a construir i consolidar espais de sobirania mediàtica”. Hi havia (i segueix havent-hi) la voluntat de contribuir a bastir un espai comunicatiu nacional tot contemplant la realitat des del tamís del republicanisme i el sobiranisme. I hem intentat fer-ho amb el màxim rigor i professionalitat, malgrat els entrebancs que pateix avui dia un món, el del periodisme, tocat per múltiples varetes que ni són màgiques ni ens posen una vida còmoda, als mitjans de comunicació.

A tots aquells que ens han seguit de forma regular o puntual, els volem agrair la seva fidelitat i el seu interès; i també volem fer-ho als col·laboradors que han deixat la seva empremta a través dels seus coneixements i opinions, amb articles d’opinió, crítiques literàries o signant reportatges d’anàlisi en profunditat d’alguns dels grans esdeveniments internacionals o dels petits fets que ens han afectat en el nostre dia a dia. Hem observat la realitat des de Catalunya i hem intentat explicar-la a través de l’anàlisi dels experts. El contacte periòdic entre els uns i els altres ha estat enriquidor i és un dels millors llegats d’aquests darrers anys.

A partir d’ara, el testimoni de La República l’assumeix El Punt Avui, una capçalera que es troba en ple procés de transformació pel que fa a continguts. Els divendres, el diari assumirà els continguts de La República de les Arts i tindrà un perfil eminentment cultural; mentre que, els dissabtes, ho farà dels reportatges polítics i socials que han caracteritzat el nostre setmanari durant 294 números. La República es transforma però no desapareix. El mateix procés també es durà a terme amb L’Econòmic, en aquest cas els diumenges. Esperem que el nou format ens permeti seguir mantenint el contacte amb els lectors; i, al mateix temps, que ens permeti seguir treballant per aquells objectius que ens vam fitxar el 28 d’abril de fa sis anys, sigui en el format que sigui.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor