Promoció

UN WEB AMB MOLT PAPER

Visual i versàtil i adaptable a totes les pantalles i dispositius mòbils, el web www.lrp.cat ofereix tots els continguts de La República amb una navegació senzilla i ràpida i un disseny que facilita una lectura còmoda. També es poden seguir totes les novetats de la publicació a través de les xarxes socials

Modern, àgil, accessible, versàtil... Així és el web de La República, amb un disseny actual que permet amb un cop d’ull accedir fàcilment a tots els continguts. Ramon Buch i Jordi Molins, els dissenyadors del web i de la revista en paper, respectivament, han creat aquesta eina, que vol ser de referència i de màxima utilitat per a tots els lectors d’aquesta nova revista setmanal.

El web utilitza elements gràfics compartits amb l’edició impresa, com el color corporatiu i l’estil tipogràfic, i també se n’han definit de nous per dotar-lo de més personalitat. La interactivitat és senzilla i fiable, els visors multimèdia incorporats són els més reconeguts del mercat i les opcions del menú i els botons estan disposats de manera molt visible. La capçalera del web es redueix per ocupar el mínim espai quan es fa un desplaçament pel contingut.

Amb un cop d’ull es poden visualitzar totes les seccions, en les habituals pestanyes superiors, i els continguts més destacats de la setmana a la portada. Les pantalles principals són la portada, la notícia i les llistes de continguts de cada secció. La portada és molt gràfica i està estructurada en blocs temàtics sobre una reixeta de dotze columnes, que ens permet una gran llibertat de distribució de continguts i defugir les típiques columnes llargues. Hi destaquen els blocs de notícies formats per fotografies grans i molt apaïsades amb els títols incorporats.

Navegant de manera fàcil i intuïtiva, sota les notícies, també s’accedeix als articles d’opinió de les principals firmes que col·laboren en aquest atractiu projecte. A la secció Ras i Curt podem trobar, a la part més inferior, els tuits dels nostres col·laboradors, amb els principals missatges. Més a baix, el Megagràfic ocupa visualment un espai preponderant i dona pas a les notícies, ja distribuïdes per seccions.

EDITORIAL

A la part dreta del web, els subscriptors poden llegir El Comentari del Dia, una editorial diària del director –Carles Ribera– i del subdirector –Pere Bosch– de La República, tractant i analitzant temes actuals de manera immediata. A la mateixa franja hi ha un avanç sobre alguns dels temes que apareixeran en el número següent, així com l’accés als PDF de la revista en paper.

El web de La República incorpora dues tipografies optimitzades especialment per a pantalles: la Roboto, de pal sec i utilitzada als títols, i la Merriweather, dissenyada expressament per a una lectura agradable i còmoda del text de la notícia.

Des d’altres dispositius com mòbils i tauletes, i adaptant-se a qualsevol tipus de pantalla, també es pot accedir amb comoditat al web www.lrp.cat, que també té una opció d’hemeroteca de la revista en paper. I si voleu tenir el recull de notícies publicades sobre La República i tota la informació sobre el projecte, també podeu visitar el nostre blog: https://blog.lrp.cat/.

A Twitter, Facebook i Telegram

La República també és molt present des de fa setmanes en diverses xarxes socials. En poc més d’un mes i mig, el compte de Twitter @LaRepCat ha arribat als gairebé 2.500 seguidors, mentre que al de Facebook (www.facebook.com/LaRepCat/) ja en són prop de 600. Els continguts de la revista, també en format gràfic i audiovisual, són anunciats i introduïts per aquests canals, als quals també s’afegeix Telegram. Al compte de Facebook de La República hi ha penjades diverses notícies de com serà el setmanari, quines seccions hi haurà, com pots participar i com ho heu de fer si voleu que us vinguem a presentar el projecte a la vostra associació, grup o entitat. A través de les xarxes, els nostres seguidors podran estar informats puntualment de totes les novetats, notícies, continguts i avanços que publiqui La República.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.