El poder de la gent

La força de l’organització popular com a eina transformadora és el tema central de l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2022

KRISTEN GHODSEE
ANTROPÒLOGA

“Als països comunistes era més fàcil ser mare”

Ghodsee ha estudiat les polítiques socials, el feminisme i com el capitalisme acaba afectant la vida de les dones. En aquesta entrevista explica per què les dones tenen millors relacions sexuals amb el socialisme

Unes fires amb aires de normalitat

Girona serà la primera de les capitals catalanes que tindrà una festa major en una situació pràcticament normalitzada. La cultura popular, els concerts i les entitats tornaran als carrers sense restriccions d’aforament. Serà del 28 d’octubre al 7 de novembre

Més de 100.000 inscrits i uns quants recels

El Consell per la República afronta les primeres eleccions amb rècord d’inscrits però sense superar les desconfiances d’ERC i la CUP

Planeta guerra

Milions de persones viuen en països en guerra. L’auge del terrorisme, els conflictes inacabats i nous actors en l’escena internacional desencadenen un creixement de la violència que cada any provoca milers i milers de morts i desplaçats

Una setmana de vins catalans

El vi i el seu cicle vital marquen el calendari festiu a Catalunya, on al llarg de tots els mesos de l’any hi ha activitats i festes populars vinculades amb la degustació i venda d’aquest producte.La cita aquests dies és arreu del país amb la Setmana del Vi Català

MAR BENSENY
INSTITUT INTERNACIONAL PER L'ACCIÓ NO VIOLENTA

“A l’Iraq i a Palestina hi ha joves que lluiten per la pau”

La venda d’armes és un dels grans negocis en l’actualitat. Els conflictes són permanents i generen grans quantitats econòmiques

ALBA BALCELLS
DIRECTORA GENERAL DE L’INSTITUT CATALÀ DE LA VINYA I EL VI (INCAVI)

“Hem d’explicar més i millor el vi català“

Alba Balcells (Linyola, 1986) és des del mes de juny la nova directora de l’INCAVI, una institució amb més de quaranta anys d’història que vol trobar un nou encaix en el segle XXI.Els catalans...

Amarats de vi

Fa milers d’anys que la vinya i el vi formen part de la cultura catalana, però no ha estat fins ara que li ha arribat el reconeixement. Amb l’enoturisme en alça, el tast del vi penetra en qualsevol univers