El dossier

CELLER ADERNATS NULLES

UNA FAÇANA ESPECTACULAR

L’any 1918, el Sindicat Agrícola de Sant Isidre de Nulles, que s’havia fundat dos anys abans per l’empenta d’alguns propietaris locals, va encarregar a l’arquitecte Cèsar Martinell el disseny del seu celler cooperatiu. El resultat va ser un edifici monumental i elegant, amb múltiples elements que recorden les catedrals gòtiques. La façana del celler és espectacular, amb una doble nau basilical i unes portalades que descriuen un arc parabòlic i sobresurten lleugerament per fer de suport als grans finestrals situats al damunt.

El nou celler es va convertir, des de primer moment, en un instrument de creixement del Sindicat, que va aconseguir “un goteig constant de nous socis” a la secció vinícola. Actualment, l’edifici és propietat de vins i caves Adernats i s’ha consolidat com un atractiu en què es fusiona l’enoturisme i l’arquitectura.

Adreça: Estació s/n-Nulles Horari: De dilluns a divendres de 10 a 1 i de 2/4 de 4 a les 7. Dissabte i diumenge de 10 a 2/4 de 3 CONTACTE: 977602622. enoturisme@viticoladenulles.com
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor