El dossier

SOCIETAT AGRÍCOLA VALLS

LA PRIMERA COOPERATIVA

La visita a l’edifici de la Societat Agrícola de Valls, que fem a càrrec de Camins Km0 i amb el paraigua d’una ruta que també inclou la Cooperativa Agrícola Tarraconense, la Cooperativa d’Habitatges i Locals Socials La Titaranya i el Celler Cooperatiu Falset-Marçà, és un viatge a les arrels del cooperativisme. En el cas de la Societat Agrícola es tracta de la primera entitat d’aquest tipus fundada a Catalunya (el 1888). L’edifici històric, construït entre el 1907 i el 1908, es troba a pocs metres de les instal·lacions actuals. L’encarregat de dissenyar-lo va ser l’arquitecte Lluís Homs. Té una façana molt sòbria, però alhora moderna, franquejada per dos cossos laterals emmarcats per amples motllures i un coronament escalonat que evoca els merlets de les torres medievals. A l’interior destaca una sala d’actes espectacular, que evoca una sociabilitat que anava molt més enllà dels interessos estrictament econòmics.

Adreça: Plaça del Carme , 9 Horari: A les 11 i les 12 h. Sempre amb reserva prèvia Reserves: 621 265 905 (María & Laura) info@caminskm0.com
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor