El dossier

CASTELL CARDONA

EL DARRER BALUARD

El castell de Cardona remunta al segle VIII, quan hom tenia l’objectiu de consolidar el domini sobre les terres conquerides a Al-Andalus. Quan pugem al capdamunt de la torre, des d’on es domina la vall del Cardener i el salí, resulta fàcil adonar-se del paper estratègic que va jugar durant segles. A banda d’això, en cada racó de la fortalesa se sent el pas de la història: la torre de l’homenatge, l’església, el pati gòtic del palau dels ducs de Cardona i les muralles. L’episodi més èpic, però, es va viure durant la guerra de Successió, concretament el 1711, quan va resistir un setge de 40 dies i es va convertir en el darrer baluard a caure en mans de les tropes de Felip V. La capitulació es va produir el 18 de setembre del 1714, una setmana després de la caiguda de Barcelona.

Adreça: Parador Nacional Turisme, 506 Horari: Visites guiades de dimarts a diumenge. De l’1 d’octubre al 31 de maig, de 10 a 2/4 de 6. De l’1 de juny al 30 de setembre de 10 a 2/4 de 8. Visites teatralitzades el cap de setmana. Reserves: 938684169/ cardona.cultura@gencat.cat
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor