El dossier

FORTALESA SANT FERRAN

LA FORTALESA BALUARDADA

El castell de San t Ferran és, en realitat, una fortalesa baluardada. La construcció es va iniciar el 1753, durant el regant de Ferran VII, i no es va acabar fins a finals de segle. La fortalesa va jugar un paper clau durant la Guerra Gran (1793-1795), quan es va convertir en base d’operacions. Però, al marge d’això, no ha viscut episodis èpics, i, de fet, durant la guerra del Francès va ser ocupat sense resistència per part de les tropes napoleòniques. Molts anys després, durant la Guerra Civil, va esdevenir punt de concentració de les brigades internacionals i, a les darreries del conflicte, seu del govern de la República. De fet, va ser a les cavallerisses (a la foto del damunt) on es va celebrar el darrer ple de la República.

Adreça: Pujada del Castell, s/n, Horari: Tardor-hivern, de 2/4 d’11 a les 3. Estiu, de 10 a 8 del vespre Reserves: 972506094 / lfc@castellsantferran.com
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor