El dossier

CASTELL PERALADA

UN CASTELL DE POSTAL

El de Peralada és un castell ple de vida, i amb una funcionalitat ben allunyada de la que va tenir a l’inici. L’estructura originària es remunta al segle IX, quan va esdevenir l’epicentre del comtat del mateix nom. Amb el pas dels anys, l’edifici ha estat objecte de diverses reformes i ampliacions. La façana oriental és d’estil renaixentista i, a la fi del segle XIX, es va fer una nova modificació, en aquest cas sota la direcció de l’arquitecte francès Grant. El palau també ha canviat de mans. El 1923, va ser adquirit per Miquel Mateu i Pla, que hi va concentrar una notable col·lecció d’art i va patrocinar l’edició de llibres. Avui, el castell segueix en mans de la família Mateu i ofereix una intensa activitat social, ja sigui per l’activitat del casino i del restaurant o pel Festival Internacional de Música, que se celebra als bucòlics jardins. Just al costat, a l’antic convent del Carme, també trobem dues joies que es poden visitar: el Museu del Castell, amb les col·leccions de la família Suqué-Mateu, i la impressionant biblioteca.

Adreça: Sant Joan, s/n Horari: Es poden visitar el parc (de l’1 de juliol al 15 de setembre) i el museu, en aquest cas amb horaris d’estiu i hivern Reserves: 972538934 infomuseo@grupperalada.com
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor